Bravčové kocky dusené v horčičnej omáčke so šampiňónmi

Bravčové kocky dusené v horčičnej omáčke so šampiňónmi

Vyskúšajte jeden z najjednoduchších pokrmov, aký ste kedy pripravovali! Nepotrebujete naň žiadne náročné ingrediencie a pochutí si na ňom celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžičky repkového oleja
  • 500 g bravčového stehna alebo pečienka, nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 pór, nakrájaný na tenké plátky
  • 10 g hladkej múky
  • 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 kocka zeleninového vývaru, rozpustená v 400 ml vody
  • 400 g konzervovaných maslových fazule, scedených

Postup

  • V hrnci rozohrejte olej a pridajte bravčové mäso.
  • Za stáleho miešania opekajte 3–4 minúty dohneda, potom pridajte cibuľu, cesnak a pór.
  • Za stáleho miešania restujte ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  • Prisypte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
  • Pridajte šampiňóny, vmiešajte horčicu a vývar a za stáleho miešania priveďte k miernemu varu.
  • Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a 1 hodinu varte domäkka – občas premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody.
  • Pridajte maslové fazule, premiešajte a pred podávaním varte ďalších 10 minút.
  • Nechajte si chutiť!
Bravčové mäso so šampiňónmi a fazuľami v hrnci, posypané čerstvou pažítkou.
www.diabetes.org.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.