Vyskúšajte jeden z najjednoduchších pokrmov, aký ste kedy pripravovali! Nepotrebujete naň žiadne náročné ingrediencie a pochutí si na ňom celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžičky repkového oleja
- 500 g bravčového stehna alebo pečienka, nakrájané na kocky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 pór, nakrájaný na tenké plátky
- 10 g hladkej múky
- 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 kocka zeleninového vývaru, rozpustená v 400 ml vody
- 400 g konzervovaných maslových fazule, scedených
Postup
- V hrnci rozohrejte olej a pridajte bravčové mäso.
- Za stáleho miešania opekajte 3–4 minúty dohneda, potom pridajte cibuľu, cesnak a pór.
- Za stáleho miešania restujte ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- Prisypte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
- Pridajte šampiňóny, vmiešajte horčicu a vývar a za stáleho miešania priveďte k miernemu varu.
- Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a 1 hodinu varte domäkka – občas premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody.
- Pridajte maslové fazule, premiešajte a pred podávaním varte ďalších 10 minút.
- Nechajte si chutiť!