Príprava tohto pokrmu zaberie maximálne 30 minút, ale rozhodne stojí za to. Mäsu sekundujú zelené fazuľky, ktoré dodajú celému pokrmu ten správny šmrnc.
Ingrediencie:
- 650 g bravčových kotliet bez kosti
- 1 polievková lyžica koreniacej zmesi na bravčové mäso
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 kocky masla
- 60 ml zeleninového vývaru
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- 6 – 8 strúčikov cesnaku
- 450 g zelených fazuliek
- 1/4 lyžičky červených čili vločiek
- Čerstvá petržlen a plátky citróna na ozdobu
Postup:
- Bravčové mäso nakrájame na stredne veľké kocky, cesnak olúpeme a nakrájame na jemné plátky.
- Zelené fazuľky zbavíme koncov a blanšírujeme. Pokiaľ sú tenké, môžeme blanšírovanie vynechať.
- Mäso dáme do misky, posypeme korením a premiešame, aby sa dostalo na každý kúsok mäsa.
- V panvici zohrejeme olej na strednom ohni a potom vhodíme bravčové kocky, ktoré osmažíme po dobu 3 minút zo všetkých strán, aby bolo chrumkavé a okraje získali hnedý nádych. V prípade potreby ešte prilejeme olej.
- Osmažené mäso vyberieme z panvice a vhodíme rozpustiť maslo. Znížime trochu teplotu a akonáhle je maslo rozpustené, pridáme cesnak a restujeme zhruba 30 sekúnd až 1 minútu.
- Panvicu dôkladne oškrabeme od kúskov mäsa a zalejeme zeleninovým vývarom s citrónovou šťavou.
- Miešame asi 1 minútu a potom pridáme zelené fazuľky, ktoré necháme variť po dobu 4 minút a pravidelne ich otáčame pomocou klieští.
- Nakoniec dáme fazuľky v panvici bokom a vrátime späť mäso, aby sa prehrialo.
- Servírujeme mäso s fazuľkami ozdobené plátkami citróna a posypané čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže ešte prisypať nasekané čerstvé čili papričky.