Bravčové kocky v paprikovej omáčke

Bravčové kocky v paprikovej omáčke

Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií. Vyskúšajte, uvidíte, že výsledkom budete veľmi príjemne prekvapení.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa, napríklad pliecko alebo stehno
  • 3/4 šálky šľahačky
  • 1 PL masla
  • 4 čajové lyžičky sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička hladkej múky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Bravčové mäso umyte a nakrájajte na menšie kocky.
  2. Tieto kocky následne poprášte múkou a posypte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
  3. V hrnci rozohrejte maslo a kúsky mäsa na ňom zo všetkých strán orestujte, približne 4-5 minút.
  4. Prilejte do hrnca smotanu a prípadne zvyšok papriky, ktorý vám zostal po okorenení mäsa.
  5. Varte za občasného miešania približne 8-10 minút, kým bude mäso úplne mäkké.

Takto pripravené bravčové na paprike sa najčastejšie podáva s cestovinami.

Cestoviny s kúskami bravčového mäsa v paprikovej omáčke
zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.