Bravčové kotlety na paprike so smotanou

Bravčové kotlety na paprike so smotanou

Šľahačka či smotana je jednou z typických ingrediencií, ktorá sa do receptov na paprike obvykle pridáva. Výsledkom je krémová omáčka lahodnej chuti.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety
  • 1 šálka šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 a 1/2 šálky šľahačky
  • 2 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V menšej miske zmiešajte prelisovaný cesnak, papriku, soľ a korenie.
  2. Umyté a osušené bravčové kotlety touto zmesou veľmi dôkladne potrite.
  3. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
  4. Následne bravčové mäso na panvici orestujte z oboch strán, približne 3-5 minút.
  5. Potom kotlety vyberte z panvice a na zvyšnom oleji so zmesou korenia orestujte na plátky pokrájané šampiňóny.
  6. Povarte približne 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
  7. Prilejte do hrnca kurací vývar a šľahačku.
  8. Vráťte späť do panvice bravčové mäso.
  9. Za občasného miešania povarte do zhustnutia, pokiaľ nie sú kotlety mäkké.

Bravčové na paprike so smotanovou omáčkou a šampiňónmi podávajte najlepšie s ryžou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Plátky bravčového so šampiňónmi v omáčke zo smotany a papriky
zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.