Bravčové kotlety na šampiňónoch

Bravčové kotlety na šampiňónoch

Pokrm plný lahodnej chuti, ktorý sa navyše ľahko pripravuje? To je sen každej gazdinky. Tieto kotlety sa servírujú s dokonalou omáčkou z cibule a šampiňónov a sú vďačným jedlom, ktoré zvládnete uvariť aj po náročnom dni.

Čo budete potrebovať

  • 4 bravčové kotlety s kosťou s hrúbkou 3 až 4 cm
  • 1 a /2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká biela cibuľa, rozpolená a nakrájaná
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 šálky kuracieho vývaru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Rozpáľte ťažkú panvicu vhodnú do rúry na stredne vysokom plameni.
  • Bravčové kotlety z oboch strán bohato osoľte a okoreňte.
  • Kotlety opekajte 3 až 4 minúty z každej strany.
  • Pokiaľ máte kotlety, ktoré sú hrubšie ako 2,5 cm, preneste ich po opečení do rúry, kde ich pečte, kým vnútorná teplota nedosiahne 63 stupňov Celzia, asi 15 minút.
  • Vráťte panvicu na stredne vysoký plameň.
  • Pridajte olivový olej, cibuľu a šampiňóny a opekajte 5-7 minút, kým šampiňóny a cibuľa nezmäknú.
  • Pridajte maslo a cesnak a restujte 60 sekúnd.
  • Prisypte múku a miešajte, kým nezmiznú všetky biele škvrny, asi 1 minútu.
  • Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
  • Miešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Keď je bravčové mäso prepečené, vráťte ho na panvicu.
  • Dobrú chuť!
Kotlety servírované s omáčkou z cibule a šampiňónov na panvici.
www.thestayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.