Bravčové kotlety s grilovanými slivkami

Bravčové kotlety s grilovanými slivkami

Tieto bravčové kotlety s grilovanými slivkami sú strašne jednoduché, a pritom sú tak pôsobivé a chutné. Pripravte si túto letnú kôstku počas 20 minút!

Ingrediencie

  • 2 bravčové kotlety s kosťou
  • 3 malé slivky (alebo 2 veľké)
  • 2 lyžičky medu
  • 3 a ½ lyžičky olivového oleja
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • 3 šálky rukoly
  • ½ citróna
  • 1 – 2 lyžičky čerstvých listov oregana
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu

Postup

  1. Rozpáľte gril.
  2. Bravčové kotlety z oboch strán potrite medom a 2 lyžičkami oleja.
  3. Mäso z oboch strán tiež poriadne osoľte a okoreňte.
  4. Nakrájajte slivky na polovice, vykôstkujte a zľahka pokvapkajte rezané strany 1/2 lyžičkou oleja.
  5. Bravčové kotlety grilujte asi 5 minút z každej strany, alebo kým teplomer vložený do stredu najsilnejšej časti kotliet nebude mať 63 ° C.
  6. Ogrilujte tiež slivky rezanou stranou dole po dobu 5 – 10 minút, alebo pokiaľ sa na nich neobjavia zuhoľnatené odtlačky od grilu a slivky nie sú mäkké, ale nie rozpadajúce sa.
  7. Zatiaľ čo sa grilujú bravčové kotlety a slivky, zmiešajte rukolu so zvyšným olejom (1 lyžička), šťavou z ½ citróna a štipkou morskej soli.
  8. Na 2 taniere položte takto premiešanú rukolu.
  9. Hotové mäso nechajte odpočívať a medzitým každú časť slivky rozkrojte opäť na polovicu.
  10. Bravčové kotlety vyskladajte na rukolu, poukladajte slivkami, oreganom a parmezánom.
  11. Ihneď podávajte.
Bravčové kotlety s rukolou, grilovanými slivkami a parmezánom na tanieri.
www.livelytable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.