Tieto bravčové kotlety s grilovanými slivkami sú strašne jednoduché, a pritom sú tak pôsobivé a chutné. Pripravte si túto letnú kôstku počas 20 minút!
Ingrediencie
- 2 bravčové kotlety s kosťou
- 3 malé slivky (alebo 2 veľké)
- 2 lyžičky medu
- 3 a ½ lyžičky olivového oleja
- morská soľ
- čierne korenie
- 3 šálky rukoly
- ½ citróna
- 1 – 2 lyžičky čerstvých listov oregana
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup
- Rozpáľte gril.
- Bravčové kotlety z oboch strán potrite medom a 2 lyžičkami oleja.
- Mäso z oboch strán tiež poriadne osoľte a okoreňte.
- Nakrájajte slivky na polovice, vykôstkujte a zľahka pokvapkajte rezané strany 1/2 lyžičkou oleja.
- Bravčové kotlety grilujte asi 5 minút z každej strany, alebo kým teplomer vložený do stredu najsilnejšej časti kotliet nebude mať 63 ° C.
- Ogrilujte tiež slivky rezanou stranou dole po dobu 5 – 10 minút, alebo pokiaľ sa na nich neobjavia zuhoľnatené odtlačky od grilu a slivky nie sú mäkké, ale nie rozpadajúce sa.
- Zatiaľ čo sa grilujú bravčové kotlety a slivky, zmiešajte rukolu so zvyšným olejom (1 lyžička), šťavou z ½ citróna a štipkou morskej soli.
- Na 2 taniere položte takto premiešanú rukolu.
- Hotové mäso nechajte odpočívať a medzitým každú časť slivky rozkrojte opäť na polovicu.
- Bravčové kotlety vyskladajte na rukolu, poukladajte slivkami, oreganom a parmezánom.
- Ihneď podávajte.