Bravčové kotlety s pivným prelivom

Bravčové kotlety s pivným prelivom

Okrem jemného kečupu sa dá samozrejme použiť aj kečup ostrý a celý pokrm razom dostane veľmi pikantný nádych.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových kotliet
  • 1 šálka piva
  • 3 PL kečupu
  • 2 PL hnedého cukru
  • 1 PL repkového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  1. Plátky bravčových kotliet v prípade potreby zľahka naklepte cez potravinovú fóliu a následne ich osoľte a okoreňte.
  2. Takto pripravené kotlety orestujte na panvici s olejom.
  3. V miske zmiešajte kečup, cukor a pivo.
  4. Touto zmesou následne kotlety v panvici prelejte.
  5. Zmes priveďte do varu a duste približne 8-10 minút domäkka.

Toto bravčové mäso na pive servírujte so šťouchanými či pečenými zemiakmi.

Veprové kotlety servérované s pivným prelivom
zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.