Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou so šampiňónmi

Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou so šampiňónmi

Výborné a jednoduché bravčové kotlety so smotanovou omáčkou s cesnakom, byliniek a šampiňónmi sa skvele hodia na večeru cez všedný deň, ale aj cez víkend. Pripravte si ich pokojne hneď dnes!

INGREDIENCIA

  • 4 bravčové kotlety, s kosťou alebo bez (asi 2,5 cm hrubé)
  • 1 lyžička koreniacej soli (podľa chuti)
  • 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla

Na smotanovú omáčku:

  • 1 šálka nakrájaných šampiňónov
  • 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného tymiánu
  • 4 strúčiky cesnaku, rozotrené
  • 3/4 šálky smotany na varenie

POSTUP

  • Kotlety ochuťte koreniacou soľou a korením.
  • V panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a maslo na stredne vysokom plameni, kým sa maslo nerozpustí.
  • Opekajte kotlety asi 3-4 minúty z každej strany, kým nezozlátnu a stred už nie je jasne ružový (ak potrebujete, smažte po dávkach).
  • Preložte na teplý tanier.
  • Dajte bokom.
  • Pridajte šampiňóny do maslovej šťavy v panvici a restujte 3-4 minúty na strednom plameni.
  • Oškriabte všetky zvyšky, ktoré ostali z kotliet.
  • Keď sú šampiňóny opečené, pridajte polovicu petržlenu, polovicu tymiánu a všetok prelisovaný cesnak; restujte 30 sekúnd, kým nebude zmes voňavá.
  • Zalejte smotanou a varte 3-4 minúty do mierneho zhustnutia.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením, podľa vašej chuti.
  • Pridajte kotlety späť do omáčky, nechajte minútu povariť, aby sa prehriali.
  • Ozdobte zvyšnými bylinkami a ihneď podávajte.
Bravčové mäso s hubovou omáčkou.
www.cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.