Bravčové kotlety v smotanovej omáčke

Bravčové kotlety v smotanovej omáčke

Vďaka tomuto receptu môžete mať večeru na stole za menej ako 30 minút. Pozostáva z jednoduchých prísad a nie je nutné žiadne marinovanie. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 4 vykostené bravčové kotlety s hrúbkou asi 1,2 cm
  • ¾ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
  • ½ lyžičky papriky alebo podľa chuti
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • ½ strednej cibule nakrájaná nadrobno
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica múky
  • 1 lyžička štipľavej omáčky
  • 1 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica petržlenu

Postup

  1. Bravčové kotlety osoľte, okoreňte a pridajte papriku.
  2. Na veľkej panvici zohrejte na strednom / vysokom plameni 1 polievkovú lyžicu masla a 2 lyžičky oleja.
  3. Akonáhle je tuk rozpálený, vložte kotlety a opekajte 3-4 minúty z každej strany, pokiaľ nie sú zlatisto hnedé.
  4. Vyberte kotlety a prikryte ich, aby zostali teplé.
  5. Na rovnakú panvicu pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a nakrájané huby.
  6. Opekajte 2 minúty na strednom plameni, alebo pokiaľ nie sú zlatisté.
  7. Pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a cibuľu.
  8. Ľahko dochuťte soľou a korením.
  9. Opekajte 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
  10. Pridajte drvený cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd.
  11. Pridajte múku a intenzívne miešajte po dobu 30 sekúnd.
  12. Pridajte kurací vývar, pálivú omáčku, smotanu na šľahanie a podľa chuti dosoľte a dokoreníme.
  13. Varte 2 minúty, alebo kým smotana nezačne hustnúť.
  14. Vráťte kotlety späť na panvicu a premiešajte s hubovou omáčkou.
  15. Znížte plameň a varte 5-8 minút, kotlety krásne zjemnia a nasajú chuť hubovej omáčky.
  16. Dozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Bravčové kotlety v smotanovej hubovej omáčke
www.diethood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.