Bravčové Kung Pao

Bravčové Kung Pao

Tradičné Kung Pao obsahuje síce mäso kuracie, ale môžete si ho pripraviť aj na bravčový spôsob.

Ingrediencie

  • 500g bravčového mäsa, nakrájaného na kocky
  • 3 PL chilli-cesnakové omáčky
  • 9 PL sójovej omáčky
  • 2 PL ryžového octu
  • 4 ČL kukuričného škrobu
  • 2 ČL medu
  • 4 PL vína na varenie (sherry)
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1ks veľké nakrájané cibule
  • 1 ks brokolice, nakrájané na ružičky
  • 1ks nakrájanej mrkvy
  • 2 stonky nakrájaného zeleru
  • 2ks nakrájanej červenej papriky
  • 200g húb nakrájaných na štvrtky
  • 1/4 šálky arašidového oleja
  • 1 šálka pražených, nesolených arašidov
  • 4 sušené červené čili papričky

Postup

  • Vo veľkej miske zmiešajte bravčové mäso, 3 lyžice sójovej omáčky a 2 lyžice kukuričného škrobu.
  • Dobre premiešajte a nechajte odstáť hodinu.
  • Omáčku pripravte zmiešaním 6 lyžíc sójovej omáčky, octu, medu, sherry.
  • Pridajte 2 lyžičky kukuričného škrobu, sezamový olej a 6 lyžíc vody.
  • Riadne premiešajte ingrediencie, odložte bokom.
  • Zohrejte arašidový olej vo veľkej panvici/woku, smažte marinované bravčové mäso, asi 4 minúty.
  • Hotové bravčové mäso vyberte a odložte na tanier vyložený papierovým obrúskom.
  • Do panvice pridajte všetku zeleninu a huby a varte 3 minúty.
  • Potom vráťte bravčové mäso na panvicu spolu s arašidmi a chilli. Pokračujte v varení za častého miešania asi 4 minúty.
  • Nakoniec prilejte pripravenú omáčku. Pokračujte za častého miešania vo varení, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Hotové podávajte s varenou ryžou.
Kung Pao s bravčovým mäsom
Zdroj: crunchycreamysweet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.