Bravčová pečienka je skvelou alternatívou k receptom s kuracími prsiami ! S touto jednoduchou marinádou z dijonskej horčice a cesnaku v mede máte zdravé jedlo na každý rušný deň v týždni.
Čo budeme potrebovať
- 1 bravčová bábika
- 30 g medu
- 30 g dijonskej horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica mletého cesnaku
- Listy z 2 vetvička čerstvého rozmarínu
- Listy z 2 vetvička čerstvého tymiánu
- soľ
- korenie
Postup
- V miske prešľahajte med, dijonskú horčicu, sójovú omáčku, cesnak, rozmarín a tymián.
- Bravčové mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme, podľa chuti.
- Vložte bravčové mäso do veľkého plastového vrecka na zips. Nalejte polovicu marinády na bravčové mäso a premiešajte, aby sa obalilo.
- Uzavrite vrecko a nechajte bravčové mäso v marináde chladiť aspoň 30 minút alebo až 24 hodín.
- Zostávajúce ½ marinády dajte bokom do samostatnej misy, prikryte a dajte do chladničky na neskôr.
- Vyberte bravčové mäso z marinády a vložte do pekáča.
- Počas predhrievania rúry nechajte bravčové mäso ohriať na izbovú teplotu.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Prikryte alobalom a pečte 25 minút.
- Odstráňte alobal, potrite druhou polovicou marinády a umiestnite pod gril na asi 5 minút.
- Vyberte z rúry a pred krájaním nechajte bravčové mäso asi 10 minút odpočinúť.
Bravčová pečienka s horčičnou marinádou na grile
Všetko robte ako do kroku 6.
Vyberte bravčové mäso z marinády a počas rozohrievania grilu ho nechajte ohriať na izbovú teplotu.
Rozpáľte gril na strednú teplotu.
Vložte bravčové mäso na gril a zakryte ho. Varte asi 12–14 minút a každých pár minút otočte, kým bravčové mäso nedosiahne vnútornú teplotu 60 °C – 63 °C.
Pred krájaním nechajte bravčové mäso 10 minút odpočinúť. Podávajte s rezervovanou marinádou.
Pre ďalšiu inšpiráciu na grilované bravčové mäso sa pozrite na naše recepty!