Čierne pivo dodá tomuto pokrmu mierne sladkastú chuť, pokiaľ máte radšej neutrálnejšie chute, je možné čierne pivo nahradiť pivom svetlým.
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa, napríklad kotliet alebo krkovice
- 1 šálka čierneho piva
- 1/2 cibule
- 2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL octu
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
Postup:
- V miske zmiešajte pivo, nakrájanú cibuľu, všetko korenie, olej a ocot a vytvorte marinádu.
- Plátky bravčového mäsa vložte do marinády a nechajte približne 30 minút až hodinu v chlade.
- Následne plátky mäsa vložte do panvice s rozpáleným repkovým olejom a z oboch strán ich niekoľko minút restujte.
- Doba záleží na výške plátkov aj na tom, ako veľmi prepečenému mäsu dávate prednosť.
- Rovnaký spôsob prípravy je možné použiť aj na vonkajšie grilovanie.
Toto bravčové mäso na pive podávajte so zeleninou a čerstvým pečivom či rozmanitými prílohami zo zemiakov.
Ak máte pre bravčové mäso slabosť a zároveň neradi trávite pri varení príliš veľa času, určite vás potešia naše rozmanité recepty na bravčové rizoto .