Bravčové mäso na čiernom pive

Bravčové mäso na čiernom pive

Čierne pivo dodá tomuto pokrmu mierne sladkastú chuť, pokiaľ máte radšej neutrálnejšie chute, je možné čierne pivo nahradiť pivom svetlým.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa, napríklad kotliet alebo krkovice
  • 1 šálka čierneho piva
  • 1/2 cibule
  • 2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL octu
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce

Postup:

  1. V miske zmiešajte pivo, nakrájanú cibuľu, všetko korenie, olej a ocot a vytvorte marinádu.
  2. Plátky bravčového mäsa vložte do marinády a nechajte približne 30 minút až hodinu v chlade.
  3. Následne plátky mäsa vložte do panvice s rozpáleným repkovým olejom a z oboch strán ich niekoľko minút restujte.
  4. Doba záleží na výške plátkov aj na tom, ako veľmi prepečenému mäsu dávate prednosť.
  5. Rovnaký spôsob prípravy je možné použiť aj na vonkajšie grilovanie.

Toto bravčové mäso na pive podávajte so zeleninou a čerstvým pečivom či rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Plátok bravčového pripravovaný v marináša z čierneho piva servírovaný zo šalátom
zdroj: cookinglsl.com

Ak máte pre bravčové mäso slabosť a zároveň neradi trávite pri varení príliš veľa času, určite vás potešia naše rozmanité recepty na bravčové rizoto .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.