Bravčové mäso plnené jablkami, brusnicami a pekanovými orechmi

Bravčové mäso plnené jablkami, brusnicami a pekanovými orechmi

Lahodná, sladkoslaná bravčová pečienka plnená zmesou nakrájaných jabĺk, červenej cibule, pekanových orechov a sušených brusníc s luxusnou krustičkou z trstinového cukru, medu a horčice je dokonalým pokrmom, ktorý sa nemusíte hanbiť servírovať ani tým najnáročnejším!

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová pečienka bez kosti, s hmotnosťou cca 1 – 1,2 kg
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička najemno nasekané čerstvé šalvie
  • 1 lyžička najemno nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica jemne nasekaného čerstvého cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli a korenia
  • 1 šálka jemne nasekaných jabĺk, olúpaných
  • 1 šálka najemno nakrájané červené cibule
  • 1/2 šálky jemne nasekaných pekanových orechov
  • 1/2 šálky sušených brusníc
  • kuchársky povrázok

Na polevu:

  • 1/2 šálky hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica medu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Pečenie rozrežte a otvorte ako knihu.
  • Zakryte ju potravinárskou fóliou a pomocou paličky na mäso ju trochu sploštite.
  • Dajte do chladničky.
  • V hrnci rozpustite maslo spolu s cesnakom, rozmarínom, šalviou, soľou a čiernym korením.
  • Pridajte jablká, cibuľu, pekanové orechy a brusnice a restujte 2-3 minúty, alebo kým cibuľa nie je polomäkká.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Vyberte mäso z chladničky a odstráňte všetku fóliu.
  • Brusnicovo-jablčnú zmes položte na bravčové mäso a rozotrite.
  • Pečenie zrolujte a zaistite povrázkom.
  • Vložte do zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm postriekanej olejom v spreji.
  • V samostatnej miske zmiešajte prísady na polevu.
  • Vršok pečienka potrite zmesou.
  • Zapekaciu misu prikryte alobalom a pečte asi 1 hodinu, alebo kým stred pečienky nedosiahne teplotu 63 stupňov Celzia.
  • Po dopečení nechajte 5-10 minút vychladnúť.
  • Nakrájajte a podávajte.
Rozkrojená bravčová pečienka plnená zmesou nakrájaných jabĺk, červenej cibule, pekanových orechov a sušených brusníc s luxusnou krustičkou z trstinového cukru, medu a horčice na doske.
www.laughingspatula.com

Až kúpu hrnca na pomalé varenie zvažujete? Potom práve vám sa môžu hodiť naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.