Bravčové mäso s dusenou mrkvou a paradajkami

Bravčové mäso s dusenou mrkvou a paradajkami

Bravčové dusené v mrkve nemusí nutne pripomínať diétny pokrm. Oživte ho pridaním bieleho vína, paradajok a rozmanitého korenia! Uvidíte, že jedlo dostane razom úplne iný rozmer.

Ingrediencie

  • 800 g bravčového mäsa (ideálne pliecko či kotleta)
  • 4 – 5 mrkví
  • 1 – 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml bieleho vína
  • 5 PL olivového oleja
  • bobkový list
  • soľ, korenie
  • koriander na ozdobu
  • Bravčové mäso umyte a nakrájajte na kocky.
  • Z bieleho vína, najemno nakrájaného cesnaku, bobkového listu a soli vytvorte marinádu a mäso do nej naložte aspoň na dobu jednej hodiny.
  • Po uplynutí požadovaného času na panvici s olivovým olejom orestujte mrkvu a cibuľu, oboje nakrájané na kolieska.
  • Po 10 minútach pridajte olúpané a nadrobno nakrájané paradajky.
  • Všetko varte na miernom ohni ďalších 10 minút.
  • Následne pridajte na panvicu aj bravčové mäso s marinádou.
  • Všetko dôkladne premiešajte, panvicu priklopte pokrievkou a duste po dobu 30 minút.
  • Pred podávaním posypte nakrájaným koriandrom.

Ako prílohu k tomuto pokrmu môžete zvoliť nielen tradičnú ryžu, ale aj zemiaky či hranolky.

Bravčové mäso s dusenou mrkvou a paradajkami na panvici
Zdroj: foodfromportugal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.