Bravčové dusené v mrkve nemusí nutne pripomínať diétny pokrm. Oživte ho pridaním bieleho vína, paradajok a rozmanitého korenia! Uvidíte, že jedlo dostane razom úplne iný rozmer.
Ingrediencie
- 800 g bravčového mäsa (ideálne pliecko či kotleta)
- 4 – 5 mrkví
- 1 – 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml bieleho vína
- 5 PL olivového oleja
- bobkový list
- soľ, korenie
- koriander na ozdobu
- Bravčové mäso umyte a nakrájajte na kocky.
- Z bieleho vína, najemno nakrájaného cesnaku, bobkového listu a soli vytvorte marinádu a mäso do nej naložte aspoň na dobu jednej hodiny.
- Po uplynutí požadovaného času na panvici s olivovým olejom orestujte mrkvu a cibuľu, oboje nakrájané na kolieska.
- Po 10 minútach pridajte olúpané a nadrobno nakrájané paradajky.
- Všetko varte na miernom ohni ďalších 10 minút.
- Následne pridajte na panvicu aj bravčové mäso s marinádou.
- Všetko dôkladne premiešajte, panvicu priklopte pokrievkou a duste po dobu 30 minút.
- Pred podávaním posypte nakrájaným koriandrom.
Ako prílohu k tomuto pokrmu môžete zvoliť nielen tradičnú ryžu, ale aj zemiaky či hranolky.