Bravčové mäso v cesnakovej omáčke

Bravčové mäso v cesnakovej omáčke

Kotlety si môžeme pripraviť na mnoho spôsobov a keď sa k tomu pridajú tie správne suroviny, máme dokonalú pochúťku. Tento recept je určený pre každého, kto miluje ázijskú kuchyňu a rád sa inšpiruje ich zaujímavými receptami.

Ingrediencie:

  • 4 lyžičky kukuričného škrobu
  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 500 g bravčových kotliet bez kosti
  • 1 hrnček nevarenej dlhozrnnej ryže
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 4 lyžičky hoisin omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 lyžica arašidového oleja
  • 250 g čerstvých húb (šampiňóny, hríb smrekový, shii-take alebo hliva ustricová)
  • 4 jarné cibuľky
  • 1 žltá cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžičku sušenej červenej papriky
  • 2 lyžice čerstvého pomarančovej šťavy (ak nemáme, môžeme použiť aj džús)

Postup:

  • Kotlety nakrájame na tenké prúžky a huby aj očistené cibuľky s klasickou cibuľou na plátky.
  • Cesnak olúpeme a na lise prelisujeme, prípadne pomocou noža rozotrieme na doske, pokiaľ nemáme lis.
  • Ryžu uvaríme presne podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale. Po uvarení ju udržujeme v teple.
  • Do misky dáme 2 lyžičky kukuričného škrobu, 2 lyžice sójovej omáčky, premiešame, aby bola zmes hladká, a vložíme do nej nakrájané kotlety. Odložíme nabok a necháme odpočívať 15 – 20 minút.
  • V inej miske potom zmiešame zvyšné 2 lyžičky kukuričného škrobu, 4 lyžice sójovej omáčky, 1/4 hrnčeka vody a 4 lyžičky hoisin omáčky.
  • Vo veľkej panvici (ideálne keď máme panvicu Wok) zahrejeme oba druhy oleja na strednú teplotu po dobu cca 2 minút.
  • Pridáme bravčové mäso aj s marinádou a za stáleho miešania smažíme 3 – 4 minúty, až kým mäso nezačne chytať hnedý nádych.
  • Prihodíme nakrájané huby, cibuľu, jarné cibuľky, zázvor aj sušenú papriku, premiešame a smažíme ďalšie 2 minúty.
  • Potom vmiešame tekutú sme s hoisin omáčkou a varíme ďalšiu minútu.
  • Nakoniec vmiešame pomarančový džús a odstavíme.
  • Podávame s ryžou a ozdobíme podľa fantázie, napríklad kúskom papriky, bylinkami, ale aj plátkami cesnaku alebo napríklad nasekanými jarnými cibuľkami.
Cesnakové mäso s ryžou po ázijsku.
Zdroj: https://www.myrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.