Vyskúšajte tieto medailóniky z bravčovej bábiky servírované so smotanovou omáčkou zo zeleného korenia, blanšírovanou zeleninou a kroketami. Pokrm si zamiluje celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
- 3 mrkvy
- 1 kaleráb
- 250 g čerstvého zeleného hrášku
- soľ
- 600 g bravčovej bábiky
- čerstvo mleté korenie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 150 ml červeného vína
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice zeleného korenia v pohári
- 30 g rozpusteného masla
Postup
- Mrkva olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Kaleráb olúpte (4 malé lístky odložte na ozdobu) a nakrájajte na 3 cm dlhé prúžky.
- Hrášok prepláchnite as ostatnou zeleninou blanšírujte vo vriacej osolenej vode 3–4 minúty.
- Zeleninu zlejte, prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
- Bravčové mäso umyte, osušte, odstráňte prebytočný tuk a šľachy a rozdeľte na 12 rovnakých medailónikov.
- Dochuťte soľou a korením a opekajte z každej strany na rozpálenej panvici s olejom 5–7 minút.
- Vyberte z panvice a udržujte v teple v alobale.
- Do panvice nalejte červené víno, krátko povarte do zredukovania a vmiešajte smotanu a zelené korenie.
- Dochuťte soľou a varte na strednom plameni 10-15 minút.
- Medzitým na panvici na rozpustenom masle orestujte zeleninu a dochuťte soľou a korením.
- Na každý tanier naaranžujte trochu korenistej omáčky s 3 bravčovými medailónkami a na taniere rozdeľte zeleninu.
- Podávajte ozdobené listy kaleráby.
- Podľa chuti podávajte s kroketami.