Bravčové medailónky s korenistou omáčkou a letnou zeleninou

Bravčové medailónky s korenistou omáčkou a letnou zeleninou

Vyskúšajte tieto medailóniky z bravčovej bábiky servírované so smotanovou omáčkou zo zeleného korenia, blanšírovanou zeleninou a kroketami. Pokrm si zamiluje celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 3 mrkvy
  • 1 kaleráb
  • 250 g čerstvého zeleného hrášku
  • soľ
  • 600 g bravčovej bábiky
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 150 ml červeného vína
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice zeleného korenia v pohári
  • 30 g rozpusteného masla

Postup

  • Mrkva olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Kaleráb olúpte (4 malé lístky odložte na ozdobu) a nakrájajte na 3 cm dlhé prúžky.
  • Hrášok prepláchnite as ostatnou zeleninou blanšírujte vo vriacej osolenej vode 3–4 minúty.
  • Zeleninu zlejte, prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
  • Bravčové mäso umyte, osušte, odstráňte prebytočný tuk a šľachy a rozdeľte na 12 rovnakých medailónikov.
  • Dochuťte soľou a korením a opekajte z každej strany na rozpálenej panvici s olejom 5–7 minút.
  • Vyberte z panvice a udržujte v teple v alobale.
  • Do panvice nalejte červené víno, krátko povarte do zredukovania a vmiešajte smotanu a zelené korenie.
  • Dochuťte soľou a varte na strednom plameni 10-15 minút.
  • Medzitým na panvici na rozpustenom masle orestujte zeleninu a dochuťte soľou a korením.
  • Na každý tanier naaranžujte trochu korenistej omáčky s 3 bravčovými medailónkami a na taniere rozdeľte zeleninu.
  • Podávajte ozdobené listy kaleráby.
  • Podľa chuti podávajte s kroketami.
Medailónky so smotanovou omáčkou zo zeleného korenia a blanšírovanou zeleninou v hrnci na tanieri s vedľa položenou vidličkou a lyžicou.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.