Bravčové medailónky v omáčke zo šampiňónov a dezertného vína

Bravčové medailónky v omáčke zo šampiňónov a dezertného vína

Tieto plátky bravčového mäsa v šampiňónovej omáčke sú v skutočnosti neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom sú tak luxusné! Podávajte so zemiakovou kašou alebo vaječnými rezancami.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg bravčovej bábiky
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice masla
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 2 šalotky nakrájané na kocky
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 šálky dezertného vína Marsala
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Odstráňte prebytočný tuk z bábiky a nakrájajte ju na hrubé plátky (asi 4 cm).
  • Na každý plátok zatlačte dlaňou, aby sa mierne sploštil.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olivový olej a 1 lyžicu masla, kým sa maslo nerozpustí a nespení.
  • Polku medailónikov opekajte, kým ľahko nezhnednú, asi 2 minúty z každej strany.
  • Preložte na tanier a opečte aj zvyšné mäso.
  • Vyberte zvyšok medailónikov na tanier.
  • Pridajte zvyšné 2 lyžice masla do panvice spolu so šalotkou a štipkou soli.
  • Restujte, kým sa maslo nerozpustí, potom pridajte šampiňóny a restujte asi tri minúty.
  • Zasypte lyžicou múky a dobre premiešajte.
  • Pridajte Marsalu a kuracie vývar a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Pridajte bravčové medailónky a petržlenovú vňať a varte ďalších 4–5 minút, alebo pokiaľ nie je bravčové mäso na dotyk pevné a uprostred len ľahko ružové.
  • Servírujte!
Plátky bravčového mäsa v šampiňónovej omáčke servírované na tanieri so zemiakovou kašou.
www.lifeloveandgoodfood.com

A čo také recepty na bravčové so smotanou ? Sú vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.