Tieto plátky bravčového mäsa v šampiňónovej omáčke sú v skutočnosti neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom sú tak luxusné! Podávajte so zemiakovou kašou alebo vaječnými rezancami.
Čo budete potrebovať
- 1 kg bravčovej bábiky
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice masla
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 2 šalotky nakrájané na kocky
- 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 šálky dezertného vína Marsala
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Odstráňte prebytočný tuk z bábiky a nakrájajte ju na hrubé plátky (asi 4 cm).
- Na každý plátok zatlačte dlaňou, aby sa mierne sploštil.
- Dochuťte soľou a korením.
- Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olivový olej a 1 lyžicu masla, kým sa maslo nerozpustí a nespení.
- Polku medailónikov opekajte, kým ľahko nezhnednú, asi 2 minúty z každej strany.
- Preložte na tanier a opečte aj zvyšné mäso.
- Vyberte zvyšok medailónikov na tanier.
- Pridajte zvyšné 2 lyžice masla do panvice spolu so šalotkou a štipkou soli.
- Restujte, kým sa maslo nerozpustí, potom pridajte šampiňóny a restujte asi tri minúty.
- Zasypte lyžicou múky a dobre premiešajte.
- Pridajte Marsalu a kuracie vývar a miešajte, kým omáčka nezhustne.
- Pridajte bravčové medailónky a petržlenovú vňať a varte ďalších 4–5 minút, alebo pokiaľ nie je bravčové mäso na dotyk pevné a uprostred len ľahko ružové.
- Servírujte!
A čo také recepty na bravčové so smotanou ? Sú vynikajúce!