Tieto medailóniky z bravčovej bábiky zabalené v slanine sú luxusným predjedlom, ktoré navyše zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek. Výborná omáčka z portského vína navyše úžasne dopĺňa chuť a textúru slaniny!
Čo budete potrebovať
- 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 1,25 kg, nakrájaná priečne na šesť kusov
- 6 prúžkov hrubo nakrájanej slaniny
- ½ lyžičky čerstvého mletého korenia
- 125 ml nasekané šalotky
- 250 ml portského vína
- 250 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžičky čerstvého nasekaného tymiánu alebo petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Umiestnite kúsky bravčového mäsa medzi dva kusy potravinárskej fólie.
- Pomocou dna ťažkej panvice ich mierne sploštite na hrúbku asi 2,5 cm.
- Medailónky obaľte slaninou a zaistite špáradlom.
- Opakujte so zvyšnými medailónkami a slaninou.
- Posypte čerstvým mletým čiernym korením.
- Vo veľkej ťažkej panvici vhodnej do rúry opekajte medailónky na stredne vysokom plameni z oboch strán, asi 2 minúty z každej strany.
- Preložte do rúry a pečte, kým mäso aj slanina nebudú mať len ružový nádych, asi 15 až 20 minút.
- Preložte na tanier a udržujte v teple.
- Z panvice zlejte všetok tuk okrem 1 polievkovej lyžice.
- Na stredne vysokom plameni restujte šalotku do mäkka a zlatista, asi 10 minút.
- Zalejte portským a kuracím vývarom a priveďte do varu.
- Varte, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu, asi 5 minút.
- Posypte tymianom alebo petržlenovou vňaťou.
- Medailónky podávajte preliate omáčkou.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z bravčovej bábiky , ktoré si zamilujete! Máme pre vás grilovaný, zapečený aj plnený variant.