Bravčové medailónky zabalené v slanine s omáčkou z portského

Bravčové medailónky zabalené v slanine s omáčkou z portského

Tieto medailóniky z bravčovej bábiky zabalené v slanine sú luxusným predjedlom, ktoré navyše zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek. Výborná omáčka z portského vína navyše úžasne dopĺňa chuť a textúru slaniny!

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 1,25 kg, nakrájaná priečne na šesť kusov
  • 6 prúžkov hrubo nakrájanej slaniny
  • ½ lyžičky čerstvého mletého korenia
  • 125 ml nasekané šalotky
  • 250 ml portského vína
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky čerstvého nasekaného tymiánu alebo petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Umiestnite kúsky bravčového mäsa medzi dva kusy potravinárskej fólie.
  • Pomocou dna ťažkej panvice ich mierne sploštite na hrúbku asi 2,5 cm.
  • Medailónky obaľte slaninou a zaistite špáradlom.
  • Opakujte so zvyšnými medailónkami a slaninou.
  • Posypte čerstvým mletým čiernym korením.
  • Vo veľkej ťažkej panvici vhodnej do rúry opekajte medailónky na stredne vysokom plameni z oboch strán, asi 2 minúty z každej strany.
  • Preložte do rúry a pečte, kým mäso aj slanina nebudú mať len ružový nádych, asi 15 až 20 minút.
  • Preložte na tanier a udržujte v teple.
  • Z panvice zlejte všetok tuk okrem 1 polievkovej lyžice.
  • Na stredne vysokom plameni restujte šalotku do mäkka a zlatista, asi 10 minút.
  • Zalejte portským a kuracím vývarom a priveďte do varu.
  • Varte, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu, asi 5 minút.
  • Posypte tymianom alebo petržlenovou vňaťou.
  • Medailónky podávajte preliate omáčkou.
  • Dobrú chuť!
Medailón zabalený v slanine na tanieriku.
www.meatpoultryon.ca

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z bravčovej bábiky , ktoré si zamilujete! Máme pre vás grilovaný, zapečený aj plnený variant.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.