Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Chutná bravčová bábika so smotanovou omáčkou a hubami, ku ktorej sa hodia halušky alebo aj iná chutná príloha. Neváhajte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej bábiky
  • 1 cibuľa
  • 250 g hladkej múky
  • soľ, korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 3 vajcia
  • 250 g húb
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • sladká mletá paprika
  • 1 čajová lyžička paradajkovej pasty
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • paradajky, listový šalát, petržlen na oblohu

Postup

  • V miske zmiešajte múku, soľ a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.
  • Pridajte asi 50 ml vody a miešajte dohladka.
  • Následne primiešajte vajcia a ďalších 75 ml vody.
  • Začnite mixovať ručným mixérom, aby vzniklo cesto.
  • Vo veľkom hrnci priveďte solenú vodu do varu.
  • Cesto pretláčajte cez strúhadlo či tomu podobný kuchynský kúsok a varte, kým nezačnú vyplávať prúžky cesta na povrch. Potom ich lyžicou postupne vyťahujte z vody.
  • Bravčovú bábiku osušte, nakrájajte na úzke prúžky.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
  • Na panvici rozpáľte olej a pridajte bravčové mäso. Restujte na prudkom ohni, kým mäso nezhnedne. Potom vyberte z panvice.
  • Do panvice pridajte čajovú lyžičku masla, cibuľu, huby a restujte 3 až 4 minúty na strednom ohni.
  • Bravčové mäso vráťte do panvice a posypte mletou paprikou.
  • Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar.
  • Zakryte a duste na miernom ohni asi 10 minút.
  • Pridajte smotanu a opäť priveďte do varu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Servírujte s cestovinovými rezančekmi a zeleninovou oblohou z paradajok, listového šalátu, petržlenovou vňaťou a pod.
hubová - mäsová zmes s oblohou z listového šalátu a paradajok
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.