Chutná bravčová bábika so smotanovou omáčkou a hubami, ku ktorej sa hodia halušky alebo aj iná chutná príloha. Neváhajte vyskúšať!
Ingrediencie
- 600 g bravčovej bábiky
- 1 cibuľa
- 250 g hladkej múky
- soľ, korenie
- štipka muškátového orieška
- 3 vajcia
- 250 g húb
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- sladká mletá paprika
- 1 čajová lyžička paradajkovej pasty
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- paradajky, listový šalát, petržlen na oblohu
Postup
- V miske zmiešajte múku, soľ a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.
- Pridajte asi 50 ml vody a miešajte dohladka.
- Následne primiešajte vajcia a ďalších 75 ml vody.
- Začnite mixovať ručným mixérom, aby vzniklo cesto.
- Vo veľkom hrnci priveďte solenú vodu do varu.
- Cesto pretláčajte cez strúhadlo či tomu podobný kuchynský kúsok a varte, kým nezačnú vyplávať prúžky cesta na povrch. Potom ich lyžicou postupne vyťahujte z vody.
- Bravčovú bábiku osušte, nakrájajte na úzke prúžky.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
- Na panvici rozpáľte olej a pridajte bravčové mäso. Restujte na prudkom ohni, kým mäso nezhnedne. Potom vyberte z panvice.
- Do panvice pridajte čajovú lyžičku masla, cibuľu, huby a restujte 3 až 4 minúty na strednom ohni.
- Bravčové mäso vráťte do panvice a posypte mletou paprikou.
- Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar.
- Zakryte a duste na miernom ohni asi 10 minút.
- Pridajte smotanu a opäť priveďte do varu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Servírujte s cestovinovými rezančekmi a zeleninovou oblohou z paradajok, listového šalátu, petržlenovou vňaťou a pod.