Okrem cestovín, ryže či žemľovej knedle chutí tento pokrm veľmi dobre aj s haluškami. Výhodou je, že môžete jednoducho všetko pripraviť v jednom hrnci.
Ingrediencie:
- 700 g bravčového mäsa, napríklad pliecko, stehná či kotliet
- 1/4 šálky cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 šálka bieleho gréckeho jogurtu
- 1 PL olivového oleja
- 3 PL paradajkového pyré
- 3 čajové lyžičky sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky.
- V hlbšej panvici či hrnci zohrejte olej a zľahka na ňom bravčové mäso orestujte, približne 5 minút.
- Mäso vyberte a do hrnca vložte zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
- Pridajte prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, soľ a korenie.
- Povarte približne 2 minúty.
- Zmes zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
- Následne prilejte kurací vývar, pridajte zmes do varu a vložte do hrnca halušky.
- Varte, kým halušky nezmäknú.
- Vložte späť do hrnca bravčové mäso a krátko povarte.
- Na záver primiešajte grécky jogurt.
Na paprike je možné pripraviť nielen mäso bravčové, ale aj kuracie či slepačie. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na sliepku na paprike !