Bravčové na paprike so zemiakovými haluškami

Bravčové na paprike so zemiakovými haluškami

Okrem cestovín, ryže či žemľovej knedle chutí tento pokrm veľmi dobre aj s haluškami. Výhodou je, že môžete jednoducho všetko pripraviť v jednom hrnci.

Ingrediencie:

  • 700 g bravčového mäsa, napríklad pliecko, stehná či kotliet
  • 1/4 šálky cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 PL paradajkového pyré
  • 3 čajové lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hlbšej panvici či hrnci zohrejte olej a zľahka na ňom bravčové mäso orestujte, približne 5 minút.
  3. Mäso vyberte a do hrnca vložte zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
  4. Pridajte prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, soľ a korenie.
  5. Povarte približne 2 minúty.
  6. Zmes zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
  7. Následne prilejte kurací vývar, pridajte zmes do varu a vložte do hrnca halušky.
  8. Varte, kým halušky nezmäknú.
  9. Vložte späť do hrnca bravčové mäso a krátko povarte.
  10. Na záver primiešajte grécky jogurt.
Zmes bravčového mäsa a zemiakových nokov v paprikovej omáčke
zdroj: foodfanatic.com

Na paprike je možné pripraviť nielen mäso bravčové, ale aj kuracie či slepačie. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na sliepku na paprike !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.