V prípade, že chcete pri varení stráviť pri platni čo najmenej času, môžete bravčové v mrkve ľahko pripraviť aj v rúre. Bravčové plátky doplnené baby karotkami a ozdobené vetvičkami rozmarínu môžete podávať aj ako chutnú večeru v prípade, že máte hostí.
Ingrediencie
- 700 g mäsa (bravčová pečienka)
- 4 mrkvy, prípadne 12 baby karotek (v tomto prípade ich nebudete musieť krájať)
- 1 cibuľa
- olivový olej
- sušený cesnak
- sušený rozmarín
- soľ, korenie
- niekoľko vetvička rozmarínu na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Bravčovú pečienku potrite olivovým olejom a okoreňte sušeným rozmarínom, korením a soľou.
- Umiestnite mäso do stredu olejom vymasteného pekáča.
- Okolo pečienka rozmiestnite na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a mrkvu, okorenené sušeným cesnakom, rozmarínom, soľou a pokvapkané trochou olivového oleja.
- Pekáč s mäsom a zeleninou vložte do rúry a pečte približne hodinu až hodinu a pol, kým zelenina nebude mäkká.
- Vyberte pekáč z rúry, zakryte fóliou a nechajte 10 minút odstáť.
Plátky bravčového mäsa ozdobené vetvičkami rozmarínu podávame v ideálnom prípade so šťouchanými zemiakmi.