Jedinečná chuť papriky tomuto pokrmu dodáva príjemný nádych, ktorý podráždi vaše chuťové bunky a vy budete chcieť stále viac a viac! Pripravte si ho kedykoľvek, je rýchly a jednoduchý.
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety
- himalájska soľ a korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička papriky
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 2 drvené strúčiky cesnaku
- 1 malá žltá cibuľa, nadrobno pokosená
- 1/3 šálky vývarov z kostí
- 1 a 3/4 šálky smotany na varenie
- 3 šálky baby špenátu
- 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu a rozmarínu
- 1 čajová lyžička drvených vločiek červené čili papričky
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Olej zahrejte vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Bravčové kotlety z oboch strán dochuťte paprikou, soľou a čiernym korením a smažte na horúcej panvici po dobu 3–5 minút z každej strany podľa hrúbky, alebo kým nebudú hotové podľa vašich predstáv a dozlatista.
- Potom vyberte kotlety z panvice a odložte bokom.
- Pridajte maslo, čerstvé bylinky, cesnak a chilli papričku a varte asi jednu minútu.
- Pridajte vývar a nechajte mierne zredukovať.
- Teraz znížte teplotu a pridajte smotanu a poduste.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Pridajte špenát a nechajte ho zvädnúť.
- Omáčku ešte chvíľu povaríme, asi minútu alebo dve.
- Preložte bravčové kotlety späť do panvice, aby sa prehriali.
- Nakoniec servírujte plátok mäsa zaliaty trochou omáčky a posypaný petržlenovou vňaťou.
Ak ste milovníci húb, pozrite sa na naše ďalšie recepty na bravčové na hubách v 6 rôznych obmenách.