Bravčové plátky na paprike so špenátom

Bravčové plátky na paprike so špenátom

Jedinečná chuť papriky tomuto pokrmu dodáva príjemný nádych, ktorý podráždi vaše chuťové bunky a vy budete chcieť stále viac a viac! Pripravte si ho kedykoľvek, je rýchly a jednoduchý.

Ingrediencie

  • 4 bravčové kotlety
  • himalájska soľ a korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 malá žltá cibuľa, nadrobno pokosená
  • 1/3 šálky vývarov z kostí
  • 1 a 3/4 šálky smotany na varenie
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu a rozmarínu
  • 1 čajová lyžička drvených vločiek červené čili papričky
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Olej zahrejte vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  2. Bravčové kotlety z oboch strán dochuťte paprikou, soľou a čiernym korením a smažte na horúcej panvici po dobu 3–5 minút z každej strany podľa hrúbky, alebo kým nebudú hotové podľa vašich predstáv a dozlatista.
  3. Potom vyberte kotlety z panvice a odložte bokom.
  4. Pridajte maslo, čerstvé bylinky, cesnak a chilli papričku a varte asi jednu minútu.
  5. Pridajte vývar a nechajte mierne zredukovať.
  6. Teraz znížte teplotu a pridajte smotanu a poduste.
  7. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Pridajte špenát a nechajte ho zvädnúť.
  9. Omáčku ešte chvíľu povaríme, asi minútu alebo dve.
  10. Preložte bravčové kotlety späť do panvice, aby sa prehriali.
  11. Nakoniec servírujte plátok mäsa zaliaty trochou omáčky a posypaný petržlenovou vňaťou.
Bravčové v smotanovej omáčke so špneátom na panvici.
www.pranathrive.com

Ak ste milovníci húb, pozrite sa na naše ďalšie recepty na bravčové na hubách v 6 rôznych obmenách.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.