Bravčové plátky z pomalého hrnca s omáčkou a zemiakmi

Bravčové plátky z pomalého hrnca s omáčkou a zemiakmi

Plátky z bravčovej plece varené v pomalom hrnci spolu s luxusnou omáčkou zo šampiňónov a zemiakmi sú skvelým obedom, ktorý si zvládnete pripraviť aj cez noc.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1,2 kg bravčové pliecko
  • 1 žltá cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 230 g šampiňónov
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky sušeného estragónu
  • 800 g zemiakov (asi 4 stredné zemiaky)
  • 1/4 šálky smotany na varenie, zahriate
  • kukuričný škrob a voda
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Orežte bravčovú pliecko od prebytočného tuku a nakrájajte ju na steaky.
  • Bravčové steaky výdatne osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni na sporáku.
  • Pridajte olej a nechajte minútu zahrievať.
  • Usporiadajte steaky tak, aby sa dotýkali dna panvice (možno budete musieť pracovať po dávkach).
  • Nechajte steaky opekať 5 minút.
  • Celých 5 minút sa steaky nehýbte ani ich neprevracajte.
  • Zatiaľ čo sa mäso opeká, pripravte si zeleninu.
  • Cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak nasekajte a zemiaky olúpte.
  • Zemiaky nakrájajte na 0,5 cm kolieska.
  • Nakrájajte šampiňóny.
  • Po uplynutí 5 minút vyberte steaky z panvice a vložte ich do pomalého hrnca.
  • Stačí ich opiecť z jednej strany, ale môžete aj z druhej, je to na vás.
  • Do rozpálenej panvice pridajte cibuľu a restujte 3 minúty.
  • Pridajte cesnak a restujte ešte 1 minútu.
  • Zalejte kuracím vývarom a premiešajte.
  • Pridajte zmes do pomalého hrnca.
  • Do pomalého hrnca vmiešajte šampiňóny, horčicu, citrónovú šťavu a estragón.
  • Umiestnite zemiaky do nádoby vhodnej do rúry, ktorá sa zmestí do vášho pomalého hrnca.
  • Zemiaky osoľte, okoreňte a premiešajte.
  • Zakryte nádobu alobalom.
  • Položte nádobu do pomalého hrnca na bravčové mäso.
  • Pomalý hrniec prikryte pokrievkou a varte na nízkej teplote po dobu 8 hodín.
  • Opatrne vyberte nádobu so zemiakmi a dajte bokom.
  • Do omáčky prilejte smotanu.
  • Zapnite pomalý hrniec na vysoký stupeň.
  • Zmiešajte 3 lyžice kukuričného škrobu s 3 lyžicami studenej vody v malej miske a premiešajte do hladka.
  • Do omáčky vmiešajte kašičku z kukuričného škrobu a nechajte omáčku bez pokrievky hustnúť asi 30 minút.
  • Akonáhle omáčka zhustne, osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Zemiaky podávajte s omáčkou so šampiňónmi a bravčovým mäsom.
  • Na zemiaky podávajte omáčku, huby a bravčové mäso.
Plátky z bravčovej plece varené v pomalom hrnci spolu s luxusnou omáčkou zo šampiňónov a zemiakmi servírované na tanieri.
www.365daysofcrockpot.com

Stále ešte nie ste majiteľom hrnca na pomalé varenie? Potom si prečítajte naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.