Bravčové ražniči paradajkami

Bravčové ražniči paradajkami

Túto pochúťku možno upiecť aj v rúre. Stačí dať pripravené ihly či špajle do pekáča s trochou vody a počas pečenia ich pravidelne polievať vypečenou šťavou.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa
  • 2 papriky
  • 2 červené cibule
  • 12 cherry paradajok
  • oregano, čerstvé alebo sušené
  • tymian, čerstvý alebo sušený
  • 5 PL olivového oleja
  • šťava z polovice citróna a trochu nastrúhanej kôry

Postup

  1. Bravčové mäso a zeleninu nakrájajte na kúsky.
  2. Následne vložte mäso, papriku, cibuľu a paradajky do väčšej misky a zalejte olivovým olejom.
  3. Pridajte citrónovú šťavu a kôru a všetko posypte trochou oregana a tymiánu.
  4. Zmes dôkladne premiešajte a nechajte aspoň 30 minút odležať.
  5. Následne všetky ingrediencie striedavo napichujte na špajle alebo špízové ihly.
  6. Posypte oreganom a tymiánom.
  7. Grilujte asi 15-20 minút.
  8. Pravidelne otáčajte a potierajte olivovým olejom.
Bravčové špízy s paradajkami, paprikou a červenou cibuľou
zdroj: tarasmulticulturaltable.com

Na špízy sa hodia rôzne prílohové omáčky. Pripravte si napríklad svoj vlastný jogurtový či iný dip !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.