Túto pochúťku možno upiecť aj v rúre. Stačí dať pripravené ihly či špajle do pekáča s trochou vody a počas pečenia ich pravidelne polievať vypečenou šťavou.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa
- 2 papriky
- 2 červené cibule
- 12 cherry paradajok
- oregano, čerstvé alebo sušené
- tymian, čerstvý alebo sušený
- 5 PL olivového oleja
- šťava z polovice citróna a trochu nastrúhanej kôry
Postup
- Bravčové mäso a zeleninu nakrájajte na kúsky.
- Následne vložte mäso, papriku, cibuľu a paradajky do väčšej misky a zalejte olivovým olejom.
- Pridajte citrónovú šťavu a kôru a všetko posypte trochou oregana a tymiánu.
- Zmes dôkladne premiešajte a nechajte aspoň 30 minút odležať.
- Následne všetky ingrediencie striedavo napichujte na špajle alebo špízové ihly.
- Posypte oreganom a tymiánom.
- Grilujte asi 15-20 minút.
- Pravidelne otáčajte a potierajte olivovým olejom.
Na špízy sa hodia rôzne prílohové omáčky. Pripravte si napríklad svoj vlastný jogurtový či iný dip !