Bravčové rebierka s medovou marinádou

Bravčové rebierka s medovou marinádou

Lahodným pečeným rebierkom dokáže odolať len málokto. Zdokonaľte ich chuť medom a zázvorom! Uvidíte, že budú tiež chutiť.

Ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčových rebier
  • kúsok zázvoru (cca 5 cm)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1/2 šálky medu
  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky ryžového vína
  • 1 lyžička sladkej chilli omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V uzatvárateľnom igelitovom sáčku zmiešajte nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, med, ryžové víno, chilli omáčku, soľ a korenie.
  2. Premiešajte a následne do vrecka vložte bravčové rebrá.
  3. Vreckom dôkladne trepte až do doby, kým budú rebrá dôkladne obalené v zmesi.
  4. Uzavreté vrecko vložte aspoň na dobu dvoch hodín, lepšie ale cez noc, do chladničky.
  5. Predhrejte si rúru na 180°C.
  6. Vyberte rebrá z vrecka, položte ich do pekáča a podlejte trochou vody.
  7. Pečte približne 40-45 minút.
  8. Mäso vyberte a prekryté alobalom odložte nabok.
  9. V medziobdobí vytvorte zo zvyšku marinády omáčku.
  10. Stačí zmiešať zvyšok marinády z misky, v ktorej ste marinovali rebierka, so šťavou, ktorá zostala po pečení v pekáči.
  11. Zmes v malom hrnci priveďte do varu a za občasného miešania povarte 4-5 minút.
  12. Touto omáčkou následne potrite bravčové rebierka.

Rebierka na mede podávajte s čerstvým pečivom.

Bravčové rebierka marinované v mede
zdroj: taste.com.au

Medová marináda nie je jedinou možnosťou. Inšpirujte sa našimi ďalšími marinádami na grilovanie !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.