Lahodným pečeným rebierkom dokáže odolať len málokto. Zdokonaľte ich chuť medom a zázvorom! Uvidíte, že budú tiež chutiť.
Ingrediencie:
- 1,5 kg bravčových rebier
- kúsok zázvoru (cca 5 cm)
- 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 šálky medu
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky ryžového vína
- 1 lyžička sladkej chilli omáčky
- soľ, korenie
Postup:
- V uzatvárateľnom igelitovom sáčku zmiešajte nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, med, ryžové víno, chilli omáčku, soľ a korenie.
- Premiešajte a následne do vrecka vložte bravčové rebrá.
- Vreckom dôkladne trepte až do doby, kým budú rebrá dôkladne obalené v zmesi.
- Uzavreté vrecko vložte aspoň na dobu dvoch hodín, lepšie ale cez noc, do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Vyberte rebrá z vrecka, položte ich do pekáča a podlejte trochou vody.
- Pečte približne 40-45 minút.
- Mäso vyberte a prekryté alobalom odložte nabok.
- V medziobdobí vytvorte zo zvyšku marinády omáčku.
- Stačí zmiešať zvyšok marinády z misky, v ktorej ste marinovali rebierka, so šťavou, ktorá zostala po pečení v pekáči.
- Zmes v malom hrnci priveďte do varu a za občasného miešania povarte 4-5 minút.
- Touto omáčkou následne potrite bravčové rebierka.
Rebierka na mede podávajte s čerstvým pečivom.
Medová marináda nie je jedinou možnosťou. Inšpirujte sa našimi ďalšími marinádami na grilovanie !