Bravčové rebierka v marináde

Bravčové rebierka v marináde

Máte chuť na slanú dobrotu? Čo by ste povedali lahodným pomaly pečeným rebrám? Tento recept je vhodným doplnkom nielen k pivu.

Ingrediencie:

  • 2 menšie kúsky bravčových rebierok
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžička chilli prášku
  • ⅔ hrnčeka barbeque omáčky
  • ⅓ hrnčeka jablčného octu
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ⅓ hrnčeka ananásového džemu
  • ¼ hrnčeka kečupu
  • 2 jarné cibuľky

Postup:

  • Rebrá si umyte a osušte, osoľte, okoreňte, posypte čili práškom.
  • Zmiešajte si ocot s polovicou barbaque omáčky, prelisovaným cesnakom a zázvorom.
  • Rebrá spolu s rozmiešanou zmesou dajte do pomalého hrnca a varte asi 7-8 hodín.
  • Nakoniec budeme grilovať.
  • Nachystajte si gril a rozohrejte ho.
  • Mäso si položte na alobal, potrite z oboch strán kečupom zmiešaným s ananásovým džemom a zvyškom barbeque omáčky.
  • Grilujte 3-5 minút, nakoniec posypte na kolieska nakrájanou cibuľkou.
bravčové rebrá pomaly pečené
howtofeedaloon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.