Bravčové rebrá ugrilované v rúre

Bravčové rebrá ugrilované v rúre

Kto si počká, ten sa dočká! A presne to isté platí o tomto recepte na grilované rebrá! Chce to čas, aby sa mäso dokonale rozpadalo. Pridajte k nim chrumkavé hranolčeky zo sladkých zemiakov a máte na stole jedlo snov!

Čo budeme potrebovať

Na rebrá

  • 2 kg bravčových rebier
  • 2 stopkový zeler (orezaný a rozpolený)
  • 1 cibuľa (nahrubo nakrájaná)
  • 2 červené čili papričky (pozdĺžne rozpolené)
  • 1 celý cesnak (vodorovne rozpolený)
  • 250 ml jablčnej šťavy

Na BBQ omáčku

  • 125 ml kečupu
  • 150 g tmavého cukru
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička pálivej údenej papriky
  • 1 lyžička sladkej údené papriky
  • 75 ml bieleho vínneho octu
  • 50 ml bourbon whisky

Na šalát

  • 3 žĺtky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 300 ml repkového oleja
  • 3 lyžice naloženého zeleru
  • 2 lyžice nahrubo nasekané čerstvé ploché petržlenové vňate
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Rebrá umiestnite o veľkého kastróla s zelerom, cibuľou, chilli, cesnakom a jablčnou šťavou.
  • Pridajte toľko vody, aby bol zakrytý obsah v hrnci.
  • Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu.
  • Varte 1-1½ hodiny, kým mäso nezmäkne. Čas od času zoberte všetky nečistoty, ktoré sa pri varení vynoria na povrchu.
  • Medzitým na barbecue omáčku zahrejte na panvici na strednú teplotu kečup a cukor po dobu 2-3 minút, alebo kým sa cukor nerozpustí v kečupe.
  • Pridajte worcesterskú omáčku, údenú papriku a ocot a zmes priveďte do varu.
  • Znížte teplotu, kým zmes nezhustne, a varte 4–5 minút alebo do zhustnutia. Vmiešajte bourbon, potom stiahnite z platne a odstavte. Po vychladnutí dajte do chladničky.
  • Na zálievku šľahajte vo veľkej mise žĺtky, horčicu a ocot, kým sa dobre nespoja.
  • Postupne veľmi tenkým pramienkom za stáleho šľahania pridávajte olej, kým zmes nezhustne a všetok olej sa do nej úplne nezapracuje.
  • Zeler dôkladne sceďte a prebytočnú vlhkosť odstráňte pomocou kuchynského papiera.
  • Do majonézy vmiešame zeler a petržlen a podľa chuti dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Keď sú rebrá hotové, predhrejte rúru na 240 C, alebo na takú teplotu, ako to len pôjde.
  • Vyberte rebrá z hrnca pomocou dierovanej lyžice a preložte na veľký pekáč.
  • Potrite rebrá po celom povrchu barbecue omáčkou, potom pečte v rúre 10–15 minút a každých päť minút otočte, pokiaľ nie sú rebrá lepivé a na okrajoch spálené.
  • Ak chcete grilované rebrá podávať, dajte rebrá na servírovaciu misu a podávajte so šalátom a zvyšné barbecue omáčku.
Doštička s naservírovanými rebrami v BBQ omáčke s hranolkami.
Zdroj: hola.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.