Bravčové rezančeky gyros s tzatziki omáčkou

Bravčové rezančeky gyros s tzatziki omáčkou

Urobte si svoj vlastný domáci tradičný grécky pokrm zabalený v pita s týmto jednoduchým receptom na souvlaki alebo gréckej špízy! Souvlaki sú jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Grécku a má to dobrý dôvod. Pokrm je plnený dobre uvareným a koreneným mäsom so sviežou omáčkou tzatziki a zabalený v lahodne chrumkavej piti. A to je na tom jednoducho to najlepšie!

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 1 bravčovú bábiku (nakrájanú na rezančeky)
  2. Strúčik cesnaku (prelisovaný)
  3. ½ červenej cibule (nakrájaná na plátky)
  4. 4 lyžice olivového oleja
  5. 2 lyžice červeného vínneho octu
  6. Lyžica oregana
  7. Lyžica sušeného tymiánu
  8. Lyžica sušeného rozmarínu
  9. ½ lyžice medu

Na omáčku tzatziki

  1. Uhorku
  2. 2 strúčiky cesnaku
  3. 50 ml panenského olivového oleja
  4. 500 g jogurtu
  5. 2 lyžice červeného vínneho octu
  6. Soľ
  7. Korenie

Na servírovanie

  1. 4 pita chleby
  2. Červená cibuľa (nakrájaná)
  3. Paradajka (nakrájaná na plátky)
  4. Šalát

Postup

  1. Vo veľkej mise si zmiešame rezančeky z bravčovej bábiky, cesnak, červenú cibuľu, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice červeného vínneho octu, trochu tymiánu, trochu rozmarínu a všetko premiešame
  2. Ingrediencie dôkladne premiešame dohromady, aby sa chute prepojili, a nakoniec pridáme ½ lyžice medu
  3. Misku zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky
  4. Mäso necháme v marináde aspoň 2 hodiny v chladničke nakladať, najlepšie však cez noc
  5. Na tepelnú úpravu mäsa si na vysokú panvicu rozpálime veľkú panvicu
  6. Pridáme bábiku spolu s marinádou, v ktorej sa nakladala
  7. Mäso z každej strany opekáme bez miešania asi minútu, kým nie je mäso vo vnútri prepečené a na povrchu chrumkavé
  8. Na prípravu tzatziki omáčky na bravčový gyros nalejte do kuchynského robota olivový olej a cesnak
  9. Zmes mixujeme, kým sa cesnak nerozdrví na kašičku
  10. Do veľkej misy nastrúhame uhorku, ochutíme soľou a korením a necháme 10 minút odstáť
  11. Nastrúhanú uhorku zabalíme do utierky a začneme ju žmýkať, aby sa zbavila prebytočnej vody
  12. Uhorku vrátime do misy a pridáme rozmixovaný cesnak s olejom, jogurt, 2 lyžice octu z červeného vína, soľ a korenie a premiešame
  13. Pita chlieb zľahka potrieme z oboch strán olejom a dochutíme soľou, korením a oreganom
  14. Rúru si zapneme na 250 stupňov
  15. Na jej dno položíme veľkú panvicu (hore nohami)
  16. Na nej chlieb položíme pita chleby a opekáme v predhriatej rúre na 250 ° C asi 1 minútu
  17. Na podávanie potrieme pita chleby trochou domácej tzatziki omáčky a navrch dajte bravčové rezančeky, niekoľko plátkov červenej cibule, pár plátkov nakrájaných paradajok
  18. Zabalíme a ihneď podávame

Pre rýchlejšiu a jednoduchšiu verziu môžete omáčku tzatziki nahradiť samotným jogurtom alebo horčičnou či majonézovou omáčkou.

Bravčové mäso nakrájané na rezančeky v nadýchanom chlebe s krémovými tzatziki.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.