Hrejivé karí vyrobené z jemných prúžkov bravčového mäsa a ochutené feniklom, kurkumou a kokosovým mliekom, ktoré najlepšie chutí s ryžou.
Ingrediencie
- 750 g bravčového stehna
- 2 lyžice slnečnicového oleja alebo kokosového oleja
- 1 lyžička semienok feniklu, môžete aj vynechať
- 2 sušené červené čili papričky, môžete aj vynechať
- 2 cibule, jemne nakrájané na kocky
- 5 strúčikov cesnaku, rozomleté
- 1 štipka morskej soli
- 1 štipka čerstvo mletého korenia
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 400 g paradajok v konzerve
- 1 čerstvá zelená čili paprička, nasekaná
- 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- 200 ml mlieka, príp. kokosové mlieko
- 100 g fazuľových strukov
- hrsť čerstvých lístkov koriandra, nasekaného
- 1 limetka
Postup
- Zahrejte širokú panvicu a pridajte olej.
- Akonáhle je horúci, pridajte celé semienka feniklu a červené chilli papričky (ak máte a chcete použiť).
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nezačne hnednúť, potom pridajte prelisovaný cesnak.
- Bravčové mäso nakrájajte na prúžky.
- Mäso dochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičky kurkumy.
- Do panvice s cibuľou zamiešajte konzervované paradajky, zelené čili, nastrúhaný zázvor a premiešajte.
- Akonáhle sa začne zmes variť, pridajte zostávajúce kurkumu, mletú rascu a koriander a premiešajte. Nechajte zmes zredukovať a zhustnúť.
- Pridajte mäso a premiešajte, aby sa pokrylo omáčkou.
- Znížte teplotu a varte 5 až 10 minút.
- Nalejte (kokosové) mlieko a prehrejte.
- Následne pridajte nasekané fazule a varte ďalších 5 až 10 minút, kým nie sú fazuľa uvarené.
- Ku koncu dochuťte, pridajte lístky koriandra a vyžmýkajte limetku.
- Podávajte s ryžou.