Táto pochúťka vám podráždi chuťové bunky, pretože čo je lepšie ako dusené mäsko, ktoré je šťavnaté a lahodné.
Ingrediencie:
- 600 g bravčového mäsa
- 200 g údenej slaniny
- 6 – 8 strúčikov cesnaku
- 2 väčšie cibule
- 3 sušené chilli papričky
- 1 bobkový list
- 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 50 ml červeného vína
- 350 ml vývaru (bravčového alebo hovädzieho)
- 2 hrnčeky dlhozrnnej ryže
- 4 hrnčeky vody
- 3 lyžice oleja
Postup:
- Mäso nakrájame na rovnako veľké kúsky a slaninu na stredne veľké kocky.
- V panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu s mäsom a necháme restovať.
- Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak, paradajkovú pastu a varíme asi 3 – 4 minúty.
- Okoreníme, prihodíme nasekané čili papričky, prilejeme víno s vývarom, premiešame a necháme variť na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.
- Musíme ale strážiť, aby bolo mäkké a zároveň šťavnaté, nie vysušené.
- Keď máme hotovo, odstavíme mäso z platne a uvaríme si ryžu.
- Do hrnca dáme 2 hrnčeky ryže, prelejeme 4 hrnčeky vody a privedieme do varu.
- Na miernom ohni varíme tak dlho, až sa vstrebe voda.
- Ak máme ryžovar, pripravíme ryžu v ňom.
- Potom už len stačí premiešať ryžu s mäsom a servírovať.