Bravčové rizoto

Bravčové rizoto

Táto pochúťka vám podráždi chuťové bunky, pretože čo je lepšie ako dusené mäsko, ktoré je šťavnaté a lahodné.

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa
  • 200 g údenej slaniny
  • 6 – 8 strúčikov cesnaku
  • 2 väčšie cibule
  • 3 sušené chilli papričky
  • 1 bobkový list
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 50 ml červeného vína
  • 350 ml vývaru (bravčového alebo hovädzieho)
  • 2 hrnčeky dlhozrnnej ryže
  • 4 hrnčeky vody
  • 3 lyžice oleja

Postup:

  • Mäso nakrájame na rovnako veľké kúsky a slaninu na stredne veľké kocky.
  • V panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu s mäsom a necháme restovať.
  • Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak, paradajkovú pastu a varíme asi 3 – 4 minúty.
  • Okoreníme, prihodíme nasekané čili papričky, prilejeme víno s vývarom, premiešame a necháme variť na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.
  • Musíme ale strážiť, aby bolo mäkké a zároveň šťavnaté, nie vysušené.
  • Keď máme hotovo, odstavíme mäso z platne a uvaríme si ryžu.
  • Do hrnca dáme 2 hrnčeky ryže, prelejeme 4 hrnčeky vody a privedieme do varu.
  • Na miernom ohni varíme tak dlho, až sa vstrebe voda.
  • Ak máme ryžovar, pripravíme ryžu v ňom.
  • Potom už len stačí premiešať ryžu s mäsom a servírovať.
Srbská ryžová panvica z bravčového mäsa s chilli.
Zdroj: https://sortedfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.