Bravčové rizoto pečené v rúre

Bravčové rizoto pečené v rúre

Ak chcete vyskúšať netradičný spôsob prípravy, zapečte ryžu v rúre. Mäso ako také je možné tiež nahradiť konzervou či klobásou.

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 400 g bravčovej konzervy alebo klobásy
  • 2 póry
  • 1 cibuľa
  • 4 šálky vývaru
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 40 g masla
  • strúhaný parmezán
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru s ventilátorom na 180 °C.
  2. Medzitým si v hrnci na masle zľahka orestujte mäso z bravčovej konzervy alebo klobásu.
  3. Následne mäso z panvice odstráňte a orestujte nakrájanú cibuľu a pór, osoľte a okoreňte.
  4. Prisypte ryžu, prilejte vývar, pridajte bravčové mäso a dôkladne premiešajte.
  5. Vložte pokrievkou priklopený hrniec do predhriatej rúry na približne 15-20 minút, než ryža zmäkne a vývar sa vyvarí.
  6. Pridajte hrášok, parmezán a nechajte v rúre niekoľko minút odpočinúť, kým sa hrášok ohreje.
  7. Servírujte posypané parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Pečená ryža v hrnci s hráškom a bravčovým mäsom
zdroj: pork.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.