Bravčové souvlaki

Bravčové souvlaki

Tento autentický grécky pokrm je jednoduchý na prípravu a tak skvele chutí! Užite si ho počas letného grilovania alebo aj kedykoľvek počas roka, napríklad s osviežujúcou omáčkou tzatziki.

Ingrediencie

  • 4x 110 g steaky z bravčovej krkovice, nakrájané na kúsky (alebo použite malú 450 g bravčovú pliecku, nakrájanú na kúsky)
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička koreniacej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia

Postup

  1. Namočte asi 8 drevených špajlí do vody alebo si odložte kovové špajle, ktoré použijete pre tento recept (zabránite tak pripáleniu špajlí).
  2. Bravčové mäso nakrájajte na štvorcové kúsky s dĺžkou asi 3,5 až 5 cm.
  3. Prešľahajte dohromady víno, citrónovú šťavu, olivový olej, cesnak, papriku, bazalku, petržlen, koreniacu soľ a korenie.
  4. Na namočené špajle natlačte kúsky bravčového mäsa, asi 4-6 kusov na špíz v závislosti od veľkosti.
  5. Marinádu nalejte do plytkej nádoby, vložte do nej bravčové špízy a niekoľkokrát otočte, aby sa obalili.
  6. Zakryte vekom, vložte do chladničky a nechajte 1 až 6 hodín marinovať.
  7. Rozpáľte gril na stredne vysokú teplotu a potrite olivovým olejom (ak je to nutné).
  8. Môžete tiež použiť veľkú panvicu alebo grilovaciu panvicu.
  9. Špízy grilujte asi 3–6 minút z každej strany, kým nie je bravčové mäso prepečené a nedosiahne vnútornú teplotu 65 stupňov Celzia.
  10. Pred podávaním nechajte 3-5 minút odpočinúť.
Kúsky bravčového mäsa napichané na špajliach a servírované na tanieri s vedľa položenou miskou s dipom a čerstvými bylinkami.
www.thebusybaker.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.