Lahodné steaky z bravčovej pečienky varené spolu so šampiňónmi portobello, čerstvým rozmarínom a šalotkou v smotanovej omáčke zvládnete pripraviť za menej ako 20 minút! A to sa počas náročných dní naozaj hodí.
Čo budete potrebovať
- 4 steaky z bravčovej pečienky
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 nakrájané šalotky
- 2-3 veľké šampiňóny portobello, nakrájané
- 2 nasekané vetvičky rozmarínu
- panák koňaku alebo brandy (voliteľne)
- 1 lyžica hladkej múky
- 80 ml bravčového alebo kuracieho vývaru
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 200 ml smotany na šľahanie
- morská soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Posypte bravčové steaky trochou morskej soli.
- V liatinovej alebo nerezovej panvici zahrejte lyžicu olivového oleja a opekajte steaky nie dlhšie ako 2 minúty z každej strany.
- Vyberte bravčové mäso na samostatný tanier a dajte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte šalotku a restujte na strednom plameni za stáleho miešania, aby nedošlo k pripáleniu, po dobu 3 minút, potom pridajte šampiňóny portobello a nasekaný rozmarín a restujte ďalších 5 minút.
- Keď sa odparí šťava a panvica je suchá, nalejte do nej panák koňaku alebo brandy a pripálené kúsky oškrabajte vareškou.
- Potom prisypte múku a premiešajte.
- Pridajte vývar, horčicu a smotanu a premiešajte.
- Steaky vráťte do panvice, priveďte do varu a nechajte ešte 2 minúty prevariť a panvicu stiahnite z ohňa.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte soľ a korenie.
- Servírujte s ryžou alebo zemiakmi.