Tento recept na bravčové stehno pripomína opäť ázijskú kuchyňu. Skvelá súhra mäsa a húb shiitake zatočí vašimi chuťovými bunkami.
INGREDIENCIA:
- 200 g bravčového stehna
- ¼ lyžičky soli
- ½ lyžice vína na varenie
- 1 lyžica ustricovej omáčky
- 4 lyžice vody alebo vývaru
- ¼ lyžičky bieleho korenia
- 3 lyžičky kukuričného škrobu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 10 shiitake húb
- ½ lyžice sójovej omáčky
- 4 jarné cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- malý kúsok zázvoru
POSTUP:
- Mäso si nakrájajte na tenké rezančeky, osoľte, okoreňte, pridajte ½ lyžice ustricovej omáčky, víno a nechajte chvíľu odležať.
- Potom pridajte škrob a premiešajte.
- Pridajte sezamový olej, nahrejte si wok panvicu a dajte smažiť.
- Keď je mäso usmažené, dajte ho bokom a na rovnakej panvici restujte na plátky nakrájanej huby.
- Restujte 30 minút, pridajte späť mäso, nasekanú jarnú cibuľku (zelenej časti) a prehrejte.