Bravčové stehno na hubách

Bravčové stehno na hubách

Tento recept na bravčové stehno pripomína opäť ázijskú kuchyňu. Skvelá súhra mäsa a húb shiitake zatočí vašimi chuťovými bunkami.

INGREDIENCIA:

  • 200 g bravčového stehna
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžice vína na varenie
  • 1 lyžica ustricovej omáčky
  • 4 lyžice vody alebo vývaru
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 10 shiitake húb
  • ½ lyžice sójovej omáčky
  • 4 jarné cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • malý kúsok zázvoru

POSTUP:

  • Mäso si nakrájajte na tenké rezančeky, osoľte, okoreňte, pridajte ½ lyžice ustricovej omáčky, víno a nechajte chvíľu odležať.
  • Potom pridajte škrob a premiešajte.
  • Pridajte sezamový olej, nahrejte si wok panvicu a dajte smažiť.
  • Keď je mäso usmažené, dajte ho bokom a na rovnakej panvici restujte na plátky nakrájanej huby.
  • Restujte 30 minút, pridajte späť mäso, nasekanú jarnú cibuľku (zelenej časti) a prehrejte.
Bravčové rezančeky s hubami na ázijský spôsob.
cuisineathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.