Pripravte si tento recept do remosky z bravčového mäsa, ktorý môžete taktiež podávať s domácimi hranolkami z predchádzajúceho receptu.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového stehna
- 1 väčšia cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku (množstvo podľa chuti)
- Hladká múka (asi lyžice)
- Sadlo (alebo maslo)
- Soľ, rasca a korenie
Postup
- Mäso umyte, očistite od blán a nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky.
- V mise kocky mäsa osoľte, okoreňte, pridajte rascu a cibuľu.
- Prelisujte cesnak a pridajte spoločne s lyžicou múky.
- Všetko premiešajte, vložte do remosky a dajte piecť.
- Po nejakej dobe podlejte vodou a potom nechajte dusiť.
- Až sa voda vyparí, znovu podlejte a nechajte dusiť, kým mäsko nebude krehké a zlatisté.
- Hotové mäso podávajte s kapustou, knedľou alebo napríklad s hranolkami z predchádzajúceho receptu.