Bravčové z jedného hrnca

Bravčové z jedného hrnca

Dusené pokrmy sú vhodné nielen na chladné zimné mesiace, ale svojím spôsobom po celý rok. Zelenina sa dá použiť nielen podľa receptu, ale pokojne na základe sezóny. Môžete tak mať v každom ročnom období úplne iný obsah zeleniny.

Ingrediencie:

  • 300 g chudého bravčového mäsa
  • 100 g póru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 120 g brokolice
  • 100 h cukety
  • 150 g tekvica hokkaido
  • 200 g šampiňónov
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lyžičky oregana
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky rasce
  • Soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 hrsť petržlenovej vňate na ozdobu

Postup:

  • Bravčové mäso nakrájame na veľké kocky alebo rezančeky a orestujeme na troške oleja v hrnci.
  • Po pár minútach pridáme nadrobno nakrájaný pór a cesnak nasekaný na tenké plátky.
  • Prihodíme k mäsu do hrnca a za občasného miešania necháme variť.
  • Ostatnú zeleninu nakrájame na hrubé kúsky a krátko orestujeme.
  • Zalejeme bielym vínom, pridáme bobkové listy a zeleninový vývar.
  • Vmiešame paradajkový pretlak a prihodíme všetko korenie.
  • Za občasného premiešania necháme eintopf variť asi 30-40 minút a potom znova dochutíme.
  • Podávajte posypané trochou petržlenovej vňate.
  • Ako príloha je perfektný opečený chlieb s maslom a cesnakom.
Dusené bravčové mäso so zeleninou a vybraným korením.
Zdroj: https://www.issgesund.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.