Dusené pokrmy sú vhodné nielen na chladné zimné mesiace, ale svojím spôsobom po celý rok. Zelenina sa dá použiť nielen podľa receptu, ale pokojne na základe sezóny. Môžete tak mať v každom ročnom období úplne iný obsah zeleniny.
Ingrediencie:
- 300 g chudého bravčového mäsa
- 100 g póru
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 g brokolice
- 100 h cukety
- 150 g tekvica hokkaido
- 200 g šampiňónov
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 červená paprika
- 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 100 ml bieleho vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1/2 lyžičky oregana
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky rasce
- Soľ podľa chuti
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 1 hrsť petržlenovej vňate na ozdobu
Postup:
- Bravčové mäso nakrájame na veľké kocky alebo rezančeky a orestujeme na troške oleja v hrnci.
- Po pár minútach pridáme nadrobno nakrájaný pór a cesnak nasekaný na tenké plátky.
- Prihodíme k mäsu do hrnca a za občasného miešania necháme variť.
- Ostatnú zeleninu nakrájame na hrubé kúsky a krátko orestujeme.
- Zalejeme bielym vínom, pridáme bobkové listy a zeleninový vývar.
- Vmiešame paradajkový pretlak a prihodíme všetko korenie.
- Za občasného premiešania necháme eintopf variť asi 30-40 minút a potom znova dochutíme.
- Podávajte posypané trochou petržlenovej vňate.
- Ako príloha je perfektný opečený chlieb s maslom a cesnakom.