Recept nie je nič zložité, len má to veľa krokov. Len by sme rozhodne odporučili, aby ste si naň dali čas. Čím viac času a starostlivosti mu budete venovať, tým lepší výsledný pokrm bude.
Čo budeme potrebovať
- 1,5 kg bravčovej krkovice
- Jablko (nakrájané na kocky)
- Hruška (nakrájané na kocky)
- Cibuľa (nakrájaná na plátky)
- Lyžica masla
- Lyžica olivového oleja
- ½ lyžičky cukru
- Chilli
- Lyžička soli
- Lyžička korenia
- 50 g cukru
- 150 ml vývaru
- 50 g sušených brusníc
- Celý hermelín
- 400 g červenej kapusty
Postup
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov
- Bravčovú krkovicu opláchneme a osušíme
- Mäso prikryjeme potravinárskou fóliou a rozklepeme na tenký plátok
- Mäso osolíme, okoreníme a dáme bokom
- Na sporáku si rozohrejeme stredne veľkú panvicu a pridáme maslo spoločne s olejom
- Tie necháme rozpustiť a pridáme cibuľu
- Po 5 minútach varenia pridáme cukor a premiešame
- Cibuľu necháme skaramelizovať
- Restujeme 10-15 minút
- Pridáme nakrájané jablko a hrušku
- Premiešame, aby sa všetko spolu spojilo
- Po 3 minútach pridáme brusnice a 100 mililitrov vývaru
- Miešame, aby sa ingrediencie spojili, a necháme variť po dobu 5-10 minút
- Medzitým si do vedľajšieho hrnca dáme červenú kapustu
- Pridáme zvyšok vývaru a lyžicu cukru
- Premiešame a kapustu necháme za občasného miešania na miernu teplotu prehrievať
- Keď plnka začne redukovať, pridáme chilli a cukor
- Premiešame, a akonáhle plnka zhustne, zložíme ju z platne
- Plnku necháme mierne vychladnúť a potom ju navrstvíme na plátky krkovice
- Pridáme na plátky nakrájaný hermelín a kapustu
- Krkovicu zarolujeme ako roládu a previažeme povrázkom, aby sa nerozpadla
- Závitky naukladáme do pekáča, pridáme vodu a vložíme do predhriatej rúry
- Rolády pečieme 60-75 minút
- Potom záhorácke závitky vyberieme z rúry, prikryjeme ich alobalom a necháme odpočinúť.
- Mäsovú roládu nakrájame na plátky a servírujeme napríklad so zemiakovou knedľou
Skvelou prílohou pre tento recept na záhorácke závitky sú aj zemiakové placky. Nechajte nami inšpirovať rôznymi receptami na zemiakové placky a vychutnajte si tento pokrm ešte o niečo viac!
S čím záhorácky závitok podávať? Určite s niektorou z našich perfektných domácich prílohových omáčok , z ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Odviažte sa a vyskúšajte aj tie sladké.