Bravčový bôčik na hubách s ryžou

Bravčový bôčik na hubách s ryžou

Kombinácia jemného bravčového bôčika a ryže je úplne neodolateľná. Navyše je to nový spôsob, ako využiť zvyšnú ryžu a pritom uspokojiť vaše chute. Huby shiitake iba umocňujú delikátnosť pokrmu.

Ingrediencie

  • 1 šálka húb shiitake (asi 5-6 čerstvých alebo sušených húb, nakrájaných na kocky)
  • 230 g bravčového bôčika (nakrájaného na veľké kusy)
  • 2 lyžice oleja
  • 3 plátky zázvoru, nasekané
  • 1 a ½ lyžice ryžového vína
  • 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • ¾ lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžica cukru
  • ½-¾ šálky vody alebo vývaru
  • 4 šálky varenej ryže
  • 1 jemne nasekaná jarná cibuľka

Postup

  1. Ak používate sušené huby shiitake, opláchnite ich a potom ich ponorte do teplej vody, kým nezmäknú.
  2. Trvá to najmenej 2 hodiny, ale je najjednoduchšie ich namočiť cez noc.
  3. Kým huby pokrájate, vytlačte z nich vodu a odložte ich stranou.
  4. Vodu z húb si nechajte.
  5. Ak používate čerstvé huby, jednoducho ich nakrájajte na kocky.
  6. Opláchnite bravčový bôčik a osušte ho.
  7. Mäso nakrájajte na kocky.
  8. Vo woku rozpáľte dve lyžice oleja.
  9. Opečte zázvor, kým ľahko nezhnedne.
  10. Pridajte mäso a za stáleho miešania restujte, kým nebude na okrajoch ľahko opečené.
  11. Pridajte huby a restujte ďalšie dve minúty.
  12. Stlmte oheň a pridajte 1 a ½ lyžice ryžového vína, 3 lyžice svetlej sójovej omáčky, ¾ lyžice tmavej sójovej omáčky, 1 lyžicu cukru a ½ šálky vody, tekutinu z húb alebo vývar.
  13. Miešajte a priveďte do varu.
  14. Znížte plameň, zakryte pokrievkou a duste 10 minút, kým mäso nezmäkne.
  15. Teraz pridajte varenú ryžu a poriadne premiešajte.
  16. Uistite sa, že je všetka ryža dobre premiešaná s omáčkou.
  17. Pokiaľ je ryža suchá, pokropte ju niekoľkými kvapkami vody.
  18. Nakoniec premiešajte s nasekanou jarnou cibuľkou a podávajte!
www.thewoksoflife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.