Skúste knedlo bravo trošku inak. Obľúbená klasika slovenskej kuchyne je s pečeným bôčikom oveľa zaujímavejšia a recept je veľmi jednoduchý
Ingrediencie
- 1,5 kg bravčového bôčika
- 2 PL soli
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 PL rasce
- 1 PL cukru
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1PL oleja
Postup
- Bôčik umyte, osušte a nakrájajte na plátky
- Olej zmiešajte so soľou a cesnakom, potrite ním mäso a nechajte aspoň hodinu oddýchnuť v chladničke
- Cibuľu rozkrájajte na polkolieska
- Na dno pekáčika rozprestrite kapustu, poprášte ju rascou a cukrom
- Pridajte cibuľu a na nej rozložte mäso
- Ľahko podlejte vodou
- Pečte 60 minút v rúre predhriatej na 180°
- Počas pečenia podlievajte vodou alebo výpekom
- Podávajte so zemiakovou knedľou a vyprážanou cibuľkou