Bravčový bôčik po vietnamsku

Bravčový bôčik po vietnamsku

Bun cha je sprudka ogrilované bravčové mäso, ktoré môžete podávať najlepšie vo vývare s rezancami, so samotnými rezancami, listovou zeleninou a bylinkami. Ako prílohu však môžete zvoliť napríklad ryžu.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa (bôčik alebo krkovica)
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1/2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 ks cibuľa
  • strúčik nasekaného cesnaku
  • lyžice olivového oleja
  • mleté ​​korenie

Ingrediencie na omáčku

  • lyžice trstinového cukru
  • 2-3 lyžíc horúcej vody
  • lyžice ryžového octu
  • trocha koliesok mrkvy
  • lyžice rybej omáčky
  • nasekaný strúčik cesnaku

Ďalšie ingrediencie

  • ryžové rezance
  • čerstvá zelenina

Postup

  • Najprv bôčik zbavte kože a nakrájajte na tenké plátky.
  • V mise zmiešajte všetky ingrediencie v prvom bloku a mäso do nej naložte. Dajte do chladničky aspoň na hodinu oddýchnuť.
  • Medzitým, čo sa mäso marinuje, zmiešajte ingrediencie na omáčku. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Môžete pridať aj najemno nasekanú jarnú cibuľku.
  • Predhrejte si rúru najlepšie na režim grilovania na 220 ° C alebo rozpáľte gril.
  • Uležané mäso rozložte na plech s papierom na pečenie, pričom odoberte cibuľu.
  • Dajte piecť po dobu, kým marináda na mäse skaramelizuje.
  • Medzitým si pripravte ryžu alebo ryžové rezance a trochu čerstvej zeleniny, ktorú máte radi.
  • Po upečení servírujte bôčik s rezancami či ryžou, čerstvou zeleninou a pikantnou omáčkou v mištičke, v ktorej je možné mäso namáčať. Dobrú chuť.
Bravčové mäso grilované v sladkokyslej marináde.
Zdroj: rockinmealss.com

Vyskúšajte aj naše recepty na jarné závitky ! Inšpirácia vietnamskou kuchyňou, ktorú si zamilujete.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.