Bun cha je sprudka ogrilované bravčové mäso, ktoré môžete podávať najlepšie vo vývare s rezancami, so samotnými rezancami, listovou zeleninou a bylinkami. Ako prílohu však môžete zvoliť napríklad ryžu.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa (bôčik alebo krkovica)
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1/2 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 ks cibuľa
- strúčik nasekaného cesnaku
- lyžice olivového oleja
- mleté korenie
Ingrediencie na omáčku
- lyžice trstinového cukru
- 2-3 lyžíc horúcej vody
- lyžice ryžového octu
- trocha koliesok mrkvy
- lyžice rybej omáčky
- nasekaný strúčik cesnaku
Ďalšie ingrediencie
- ryžové rezance
- čerstvá zelenina
Postup
- Najprv bôčik zbavte kože a nakrájajte na tenké plátky.
- V mise zmiešajte všetky ingrediencie v prvom bloku a mäso do nej naložte. Dajte do chladničky aspoň na hodinu oddýchnuť.
- Medzitým, čo sa mäso marinuje, zmiešajte ingrediencie na omáčku. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Môžete pridať aj najemno nasekanú jarnú cibuľku.
- Predhrejte si rúru najlepšie na režim grilovania na 220 ° C alebo rozpáľte gril.
- Uležané mäso rozložte na plech s papierom na pečenie, pričom odoberte cibuľu.
- Dajte piecť po dobu, kým marináda na mäse skaramelizuje.
- Medzitým si pripravte ryžu alebo ryžové rezance a trochu čerstvej zeleniny, ktorú máte radi.
- Po upečení servírujte bôčik s rezancami či ryžou, čerstvou zeleninou a pikantnou omáčkou v mištičke, v ktorej je možné mäso namáčať. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj naše recepty na jarné závitky ! Inšpirácia vietnamskou kuchyňou, ktorú si zamilujete.