Jedno z najlepších jedál, ktoré si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť len sami pre seba, je rozhodne burger. Máme pre vás recept na neodolateľný burger s bravčovým mäsom, modrým syrom, sladkou hruškou a listovou zeleninou.
INGREDIENCIA
- 1 zrelá sladká hruška
- 50 g mixu špenátu, rukoly a žeruchy
- 150 g mletého bravčového mäsa
- 1 hamburgerová hrčka
- 30 g modrého syra
- extra panenský olivový olej
- červený vínny ocot
- čierne korenie a soľ podľa chuti
POSTUP
- Hrušku pozdĺžne rozkrojte čo najjemnejšie.
- Jemne premiešajte s listami šalátu, trochu pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a červeným vínnym octom a posypte štipkou čierneho korenia.
- Mleté bravčové mäso čistými rukami premiešajte so štipkou korenia a soli a potom vytvarujte placku s hrúbkou 1 cm.
- Potrite 1 lyžičkou olivového oleja a dajte na veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu na 2 minúty.
- Hamburgerovú hrčku rozpolte a opečte vedľa mäsa.
- Vyberte hrčku z panvice, až zozlatne.
- Otočte burger a po 2 minútach vedľa neho rozdrobte modrý syr, aby sa rozpustil.
- Presuňte burger na rozpustený syr a premiešajte, aby sa burger so syrom spojil.
- Takto pripravený burger položte na spodnú časť hamburgerovej hrčky.
- Naň naskladajte toľko hrušiek a šalátu, koľko hrčka pojme, priklopte hornou časťou hrčky a užite si to!