Paprika je v maďarskej kuchyni veľmi obľúbeným korením, ktoré sa pridáva do radu pokrmov. Vyskúšajte bravčovú podobu populárneho paprikáša!
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa
- 1 a 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka nakrájanej maďarskej papriky
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 3 PL kyslej smotany
- 1 PL jablčného octu
- 3 PL sladkej papriky
- 2 PL hladkej múky
- 2 PL paradajkového pyré
- 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu
- 5 čajových lyžičiek olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci či hlbšej panvici zahrejte olej a zľahka na ňom orestujte kúsky bravčového mäsa, ktoré ste predtým posypali soľou a korením.
- Následne mäso vyberte a do panvice dajte restovať nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Pridajte nakrájanú papriku a restujte približne 3-4 minúty, kým nezmäkne.
- Pridajte múku, paradajkový pretlak, tymian a sladkú papriku.
- Dôkladne premiešajte a prilejte biele víno.
- Povarte približne minútu a potom pridajte vývar a jablkový ocot.
- Následne do panvice pridajte späť kúsky bravčového mäsa a varte ešte približne 5-10 minút, domäkka.
- Keď je mäso mäkké, panvicu z ohňa odstavte a vmiešajte kyslú smotanu.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
Paprikáš sa v Maďarsku podáva predovšetkým s rezancami, skvele ale chutí s akýmikoľvek cestovinami i žemľovou knedľou.