Bravčový perkelt

Bravčový perkelt

Chutný guláš vykúzlite len z niekoľkých málo ingrediencií, napriek tomu je vynikajúci a hlavne maximálne jednoduchý. Pokiaľ sa má všetko podariť, potrebujete rozhodne kvalitné suroviny, najmä nefalšovanú maďarskú papriku, ktorá dodá pokrmom ten správny šmrnc.

Ingrediencie:

  • 5 plátkov slaniny nakrájanej na kocky
  • 1 lyžička sadla
  • 2 veľké cibule nakrájané na kocky
  • 1/4 hrnčeka kvalitnej maďarskej papriky
  • 1 a 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 kg vykostené bravčové kotlety nakrájané na kocky
  • 1 veľká žltá paprika zbavená semienok a nakrájaná na kocky
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok (použijeme aj s tekutinou)
  • 2/3 hrnčeka hovädzieho vývaru
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 1 balenie širokých vaječných rezancov

Postup:

  • Slaninu dáme do veľkej hlbokej panvice a pri stredne vysokej teplote orestujeme, aby bola zlatisto hnedá. To bude trvať cca 10 minút.
  • Do panvice prihodíme cibuľu a necháme zosklovatieť. Potom zložíme z platne a vmiešame papriku, cesnakový prášok aj korenie.
  • Všetku zmes preložíme do hrnca a do panvice dáme rozpustiť masť.
  • Vložíme bravčové kotlety a opečieme z oboch strán, aby sa mäso zatiahlo.
  • Vyberieme na doštičku, papierovými utierkami odsajeme prebytočný tuk a nakrájame na kocky o veľkosti sústa.
  • Prihodíme do hrnca a do panvice dáme žltú papriku a za stáleho miešania restujeme, kým nezmäkne a nezačne voňať.
  • Rovnako pridáme do hrnca, prilejeme paradajky aj s tekutinou, hovädzí vývar a dáme na platňu na strednú teplotu.
  • Za občasného zamiešania varíme asi 90 minút, až začne perkelt hustnúť.
  • Tesne predtým, než budeme servírovať, ešte vmiešame kyslú smotanu.
  • Medzitým si dáme variť hrniec plný vody, a akonáhle ho privedieme do varu, osolíme vodu a vhodíme cestoviny.
  • Uvaríme presne podľa návodu uvedeného na obale.
Luxusný guláš s bravčovým mäsom a vôňou papriky.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.