Bravčový rezeň plnený syrom a prosciuttom

Bravčový rezeň plnený syrom a prosciuttom

Luxusný obaľovaný rezeň plnený syrom a šunkou si ľahko pripravíte doma pomocou tohto jednoduchého receptu. Syr ementál a prosciutto rezňa dodávajú autentickú chuť, a pretože je táto verzia rýchla na prípravu, je to idálny pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek počas pracovného týždňa.

INGREDIENCIA

  • 4 malé bravčové rezne z bravčového stehna, celkom asi 300 g
  • 4 plátky prosciutta
  • 50 g ementálu, nakrájaného na plátky
  • 4 lyžice hladkej múky, okorenené
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 75 g suchej bielej strúhanky
  • olej

POSTUP

  • Plátky bravčového stehna vložte medzi listami papiera na pečenie a valčekom alebo ťažkou panvicou roztlačte, kým nebudú veľmi tenké (asi ½ cm).
  • Na jeden plátok mäsa položte 1 plátok prosciutta a naň dajte 2 plátky syra.
  • Navrch dajte druhý plátok prosciutta a potom druhý plátok mäsa.
  • Zatlačte okraje k sebe, aby sa všetko vo vnútri uzavrelo.
  • Opakujte aj s druhým rezňom.
  • Múku, vajcia a strúhanku dajte na samostatné taniere.
  • Rezne poprášte múkou, namočte vo vajci a potom obaľte v strúhanke.
  • Opakujte s vajcom a strúhankou, aby ste mali poriadnu vrstvu strúhanky.
  • Na veľkej panvici rozohrejte asi 1 cm oleja a potom rezeň smažte 3 minúty z každej strany, kým nezozlátne a nebude chrumkavý.
  • Dobrú chuť!
Plnený rezeň servírovaný na tanieri so šalátom.
www.olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.