Bravčový šašlik s pečeňou

Bravčový šašlik s pečeňou

Tento šťavnatý, jemný a chutný recept na nemecký šašlik z bravčového mäsa a bravčových jater je perfektným jedlom, ktoré nasýti davy. Všetko podávané v kombinácii s domácim pikantným karí kečupom.

Čo budeme potrebovať

Na šašlik

  • 1 ½ kg bravčového pleca
  • 400 g bravčového bôčika (nakrájaného na plátky)
  • 500 kg papriky (červená, žltá a zelená)
  • 1 kg cibuľa
  • 400 g bravčovej pečene
  • 1,5 l zeleninového vývaru

Na omáčku

  • 250 ml paradajkového kečupu
  • 4 čajové lyžičky kari
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 2 lyžičky worchesterovej omáčky
  • 2 lyžičky medu
  • 1 lyžička chilli
  • 1 lyžička vody

Postup

  • Bravčové mäso, bravčový bôčik, pečeň a papriky nakrájame na kocky.
  • Olúpte a nakrájajte cibuľu na štvrtky a rozdeľte na jednotlivé časti.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Na špajle striedavo nakladajte mäso a zeleninu.
  • Začnite mäsom, nasleduje paprika, bravčový bôčik, cibuľa, pečeň a potom cibuľa.
  • Na plechy naaranžujte šašliky.
  • Navrch nasypte zvyšnú cibuľu a zvyšné papriky (ak nejaké máte) a zalejte polovicou zeleninového vývaru.
  • Plech vložte do predhriatej rúry a nechajte 30 minút piecť.
  • Medzitým si pripravte omáčku.
  • Jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a nechajte aspoň hodinu odpočinúť v chladničke.
  • Po 30 minútach vyberte plech z rúry, šašliky otočte a znížte teplotu na 180 °C.
  • Nechajte piecť ďalších 30 minút a hotovo.
  • Na tanier dáme jeden alebo dva šašliky, posypeme soľou, paprikou a karí.
  • Navrch pekne rozotrieme omáčku a ešte raz posypeme paprikou a karí.
  • Podávame s žemľami, domácim chlebom, opečenými zemiakmi alebo hranolkami.

Ak ste fanúšikmi pečene na nepreberné množstvo spôsobu, potom sa môžete inšpirovať aj v našich receptoch, kde nájdete 6 variantov, ako si pečeň pripraviť . Zamiluje si ich celá rodina.

Tácka s mäsom na špajli z bravčovej pečene a pliecka.
Zdroj: leitesculinaria.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.