Tento šťavnatý, jemný a chutný recept na nemecký šašlik z bravčového mäsa a bravčových jater je perfektným jedlom, ktoré nasýti davy. Všetko podávané v kombinácii s domácim pikantným karí kečupom.
Čo budeme potrebovať
Na šašlik
- 1 ½ kg bravčového pleca
- 400 g bravčového bôčika (nakrájaného na plátky)
- 500 kg papriky (červená, žltá a zelená)
- 1 kg cibuľa
- 400 g bravčovej pečene
- 1,5 l zeleninového vývaru
Na omáčku
- 250 ml paradajkového kečupu
- 4 čajové lyžičky kari
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 2 lyžičky worchesterovej omáčky
- 2 lyžičky medu
- 1 lyžička chilli
- 1 lyžička vody
Postup
- Bravčové mäso, bravčový bôčik, pečeň a papriky nakrájame na kocky.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu na štvrtky a rozdeľte na jednotlivé časti.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Na špajle striedavo nakladajte mäso a zeleninu.
- Začnite mäsom, nasleduje paprika, bravčový bôčik, cibuľa, pečeň a potom cibuľa.
- Na plechy naaranžujte šašliky.
- Navrch nasypte zvyšnú cibuľu a zvyšné papriky (ak nejaké máte) a zalejte polovicou zeleninového vývaru.
- Plech vložte do predhriatej rúry a nechajte 30 minút piecť.
- Medzitým si pripravte omáčku.
- Jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a nechajte aspoň hodinu odpočinúť v chladničke.
- Po 30 minútach vyberte plech z rúry, šašliky otočte a znížte teplotu na 180 °C.
- Nechajte piecť ďalších 30 minút a hotovo.
- Na tanier dáme jeden alebo dva šašliky, posypeme soľou, paprikou a karí.
- Navrch pekne rozotrieme omáčku a ešte raz posypeme paprikou a karí.
- Podávame s žemľami, domácim chlebom, opečenými zemiakmi alebo hranolkami.
Ak ste fanúšikmi pečene na nepreberné množstvo spôsobu, potom sa môžete inšpirovať aj v našich receptoch, kde nájdete 6 variantov, ako si pečeň pripraviť . Zamiluje si ich celá rodina.