Brazílska sardínková paštéta

Brazílska sardínková paštéta

Lahodná paštéta zo sardiniek s olivami a koriandrom bude hitom na vašom stole a vaši hostia ju určite ocenia! Je jednoduchá a vy si ju hravo pripravíte behom chvíľky.

Ingrediencie

  • 100 g plechovky sardiniek v oleji, scedených
  • 10 olív, nasekaných
  • 1/2 cibule, nasekané
  • pažítka a koriander podľa chuti, nasekané
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup

  1. Vyberte sardinky z plechovky.
  2. Pomocou malého ostrého noža každú opatrne otvorte a odkryte chrbticu.
  3. Odstráňte a zlikvidujte všetky kosti.
  4. Ak chcete, môžete použiť aj celé sardinky, voľba je na vás.
  5. Preneste sardinky do strednej misky a roztlačte ich vidličkou do hladkej pasty.
  6. Pridajte nakrájanú cibuľu, olivy, nasekanú pažítku a koriander a dobre premiešajte.
  7. Ďalej pridajte limetkovú šťavu, majonézu a olivový olej a dobre premiešajte, pokiaľ nebude paštéta hladká.
  8. Teraz pridajte soľ a korenie podľa chuti, naposledy premiešajte a zmes preneste do servírovacej misky.
  9. Chlaďte asi hodinu v chladničke a podávajte ju studenú – chutí božsky!
  10. Nezabudnite servírovaciu misku zakryť potravinárskou fóliou.
  11. Paštétu podávajte na toastu alebo na sendviči.
Paštéta zo sardiniek servírovaná v miske so suchármi a pečivom.
www.iheartbrazil.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na 7 jednoduchých nátierok z póru , ktoré zvládne každý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.