Lahodná paštéta zo sardiniek s olivami a koriandrom bude hitom na vašom stole a vaši hostia ju určite ocenia! Je jednoduchá a vy si ju hravo pripravíte behom chvíľky.
Ingrediencie
- 100 g plechovky sardiniek v oleji, scedených
- 10 olív, nasekaných
- 1/2 cibule, nasekané
- pažítka a koriander podľa chuti, nasekané
- 3 lyžice limetkovej šťavy
- 1/2 šálky majonézy
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Postup
- Vyberte sardinky z plechovky.
- Pomocou malého ostrého noža každú opatrne otvorte a odkryte chrbticu.
- Odstráňte a zlikvidujte všetky kosti.
- Ak chcete, môžete použiť aj celé sardinky, voľba je na vás.
- Preneste sardinky do strednej misky a roztlačte ich vidličkou do hladkej pasty.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, olivy, nasekanú pažítku a koriander a dobre premiešajte.
- Ďalej pridajte limetkovú šťavu, majonézu a olivový olej a dobre premiešajte, pokiaľ nebude paštéta hladká.
- Teraz pridajte soľ a korenie podľa chuti, naposledy premiešajte a zmes preneste do servírovacej misky.
- Chlaďte asi hodinu v chladničke a podávajte ju studenú – chutí božsky!
- Nezabudnite servírovaciu misku zakryť potravinárskou fóliou.
- Paštétu podávajte na toastu alebo na sendviči.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na 7 jednoduchých nátierok z póru , ktoré zvládne každý.