Brokolicová musaka

Brokolicová musaka

Brokolica obsahuje veľa horčíka, ktorý je potrebný na správnu činnosť svalov a srdca. Obsahuje aj vlákninu a pomáha správnej funkcii čriev.

Doprajte si tento zeleninový zázrak v podobe musaky.

Ingrediencie

  • 1 väčšia okrúhlice (možno nahradiť aj kaleráb)
  • 1 malá cuketa
  • 1,5 hlávky brokolica
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 2 vajcia
  • 150 ml mandľového mlieka
  • 1 čajová lyžička tuniského korenia (červená paprika, rasca, trocha kurkumy, klinčeky)
  • ½ čajovej lyžičky červenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky drveného tymiánu

Postup

  • Brokolicu umyte a dajte na 10 minút do pary, aby krásne zmäkla.
  • Po uvarení ju vložte do misky a roztlačte.
  • Pridajte ½ čajovej lyžičky soli a 1 lyžičku mletej rasce. Môžete tiež pridať trochu mletého korenia.
  • Vodnicu olúpte, nakrájajte na tenké plátky a rozdeľte na dve časti (pol pôjde do spodnej časti a pol na povrch).
  • Cuketu nakrájajte na kolieska.
  • Do vymasteného pekáča položte plátky okrúhlice, brokolicu a všetko zakončite vrstvou cukety.
  • V miske si zmiešajte vajcia s mandľovým mliekom, pridajte zvyšné korenie (pol lyžičky soli, tymián, tuniské korenie, papriku) a polovicu tejto zmesi nalejte na cuketu.
  • Pokryte všetko v pekáči zvyšnou okrúhličkou a zalejte zvyšnou zmesou.
  • Pekáč zakryte alobalom a pečte cca 25 minút, pri 180 °C.
  • Potom zložte alobal a pečte ďalších 20 minút, pri 180 °C.
  • Prajeme dobrú chuť!

Zapečená brokolica servírovaná v bielej zapekacej miske.
zdroj: gurmanija.com

Zaujala vás srbská gastronómia? Vyskúšať môžete aj recept na srbské červené rizoto .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.