Netradičná kombinácia brokolice, lieskových orieškov a byliniek robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 3 šálky ružičiek brokolica
- 3/4 šálky nasekaných lieskových orieškov
- 1 šalotka
- 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 čajová lyžička nasekaného čerstvého kôpru
- 3 PL olivového oleja
- muškátový oriešok
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici rozohrejte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a zosklovať na ňom najemno nakrájanú šalotku.
- Pridajte nasekané lieskové oriešky a asi 2 minúty ich opekajte.
- Odstavte panvicu zo sporáka a nechajte 10 minút vychladnúť.
- V medziobdobí priveďte v hrnci do varu vodu a následne do nej dajte variť brokolicu domäkka.
- Uvarenú brokolicu zlejte a prepláchnite pod studenou vodou.
- V kuchynskom robote zmiešajte zmes šalotky a lieskových orieškov, brokolicu, petržlenovú vňať a kôpor a rozmixujte.
- Za chodu do mixéra pomaly pridajte dve polievkové lyžice olivového oleja, kým nie je nátierka hladká. V prípade potreby pridajte viac oleja.
- Na záver dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive.
Skvelé nátierky sa dajú pripraviť nielen z brokolice, ale aj z póru. Vyskúšajte naše lahodné pórové nátierky na mnoho spôsobov!