Brokolicová polievka s kuracím mäsom

Brokolicová polievka s kuracím mäsom

Moja osobne najobľúbenejšia polievka zo všetkých. Preto v tomto zozname receptov na kuracie polievky nesmela chýbať. Milujem krémové polievky, milujem švajčiarske výrazné syry a milujem kuracie mäso… táto polievka má jednoducho všetko na čo si môžem, spomenú a čo mi chutí.

Čo budeme potrebovať

  1. 50 g masla
  2. 250 g hladkej múky
  3. 1,5 l vody
  4. 3 kocky kuracieho bujónu
  5. 1 kg kuracích pŕs (nakrájané na kocky)
  6. 2 brokolica (nalámaná na ružičky)
  7. 100 ml smotany
  8. 300 g čedaru (nastrúhaný)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si rozpustíme maslo
  2. Za stáleho miešania pridáme múku
  3. Miešame, kým nevznikne hustá kaša
  4. Vzniknutú zápražku vyberieme z hrnca a dáme ju bokom
  5. V rovnakom hrnci zmiešame vodu, bujón, kuracie mäso, brokolicu a soľ s korením
  6. Vývar privedieme do varu
  7. Potom znížime teplotu a polievku varíme ďalších 45 minút
  8. Postupne po troškách vmiešavame zápražku, kým polievka nezhustne
  9. Varíme 5 minút
  10. Pridáme smotanu a 100 g čedaru
  11. Miešame, kým sa syr nerozpustí a potom postupne pridávame aj zvyšný čedar
  12. Hotovú polievku s kuraťom podávame posypanú nastrúhaným čedarom spoločne s obľúbeným pečivom
krémová polievka s kuracím mäsom, zeleninou a rozpusteným syrom.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.