Urodilo sa vám tento rok viac ovocia ako ste čakali a neviete čo s tým?
Rozhodne sa svojich zásob nezbavujte.
Máme pre vás skvelé recepty s broskyňami v 7 rôznych variantoch.
Od buchty, cez kompót až po Sangrii!
Užite si to!
Naše recepty
Ďalšie spôsoby, ako využiť broskyne
- Pripravte si z broskýň a čerstvej zeleniny studenú polievku .
- Ogrilujte ich , aby krásne skaramelizovali a získali ľahko dymovú chuť. Potom ich pridajte do zeleninového šalátu alebo ich podávajte so zmrzlinou či zamiešajte do koktailov.
- Pripravte si z nich domáce chutney. To potom môžete rozotrieť napríklad na grilovaný syr.
- Zabaľte broskyne do pancetty alebo slaniny a opečte ich na panvici. Alebo ich zabaľte do prosciutta a podávajte za studena.
- Vykúzlite si z broskýň luxusnú zmrzlinu , dosladenú javorovým sirupom.
- Pridajte čerstvé broskyňové pyré do citrónovej sódovky spolu s kopčekom zmrzliny. Je to lahôdka!
- Jemne povarte broskyne v bylinkovom sirupe a vznikne vám skvelý sofistikovaný dezert, ktorý už nemôže byť jednoduchší.
Broskyne už ste spracovali? Dajte nám o tom vedieť do komentárov!